Formule 1

Yuki Tsunoda voelt geen strijd ontstaan tussen hem en Nyck de Vries: "Nou, de snellere man zal het team leiden"

Uitgegeven door Frank Korsel • 26 november 2022 06:03 • Print artikel

Yuki Tsunoda gaat volgend jaar beginnen aan zijn derde jaar in de koningsklasse van de autosport. De 22-jarige Japanner krijgt een nieuwe teamgenoot in Nyck de Vries en moet de jonge Aziaat zich opwerpen als teamleider. Eerder ontkrachtte Dr. Helmut Marko dit door te zeggen dat De Vries, gezien zijn ervaring, het team leiding zou gaan geven. Tsunoda ziet liever dat het wordt uitgevochten op de baan.

Yuki Tsunoda

AlphaTauri kende niet een geweldig seizoen. De AT03 was het kreupele broertje van de AT02, en het zwaar verminkte neefje van de AT01. Op een hele goede dag konden Pierre Gasly en Tsunoda in de top tien kwalificeren, maar dan moesten ze er wel écht goed opzitten. Door pech van de Alpine en McLaren-bolides kon één van de twee coureurs héél soms een top zes klassering noteren, maar veel beter werd het niet.

Ondanks de op papier tegenvallende statistieken van Tsunoda is hij blij met zijn persoonlijke ontwikkeling. Bij Motorsportweek vertelt hij over de stappen die hij dit jaar heeft gemaakt, vooral op conditioneel gebied ging het de Japanner goed af: "Ik ben daarin veel verbeterd. Ik heb nog veel werk te doen. Ik denk dat er geen grenzen zijn aan de fysieke conditie. Dus ik ga gewoon door en blijf aan mijn conditie werken om nog sterker terug te komen", zo vertelt hij over zijn verbeterpuntjes.

Tsunoda krijgt dan wel een nieuwe teamgenoot, met meer ervaring, maar hij spreekt zo min mogelijk over de rolverdeling binnen het team: "Nou, de snellere man zal het team leiden. Het maakt me dus niet uit of ik teamleider ben of niet. Ik richt me gewoon op mijn werk. Er valt veel te leren en te verbeteren. Natuurlijk heb ik nog meer verantwoordelijkheid dan dit jaar omdat Pierre ons heeft verlaten, maar ik heb er alle vertrouwen in dat ik het kan.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS