Formule 1

Yuki Tsunoda had hogere verwachtingen voor debuutseizoen: "De resultaten die ik in die drie races heb neergezet is niet..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 9 mei 2021 12:34

MONTMELO - Yuki Tsunoda geeft toe dat zijn verwachtingen voor het seizoen hoger waren dan de resultaten die hij tot nu toe heeft geboekt. De nieuwkomer bij AlphaTauri werd een openbaring genoemd na de tests in het voorseizoen, waar hij op de slotdag de aandacht op zich vestigde met zijn tweede tijd algemeen.

Yuki Tsunoda AlphaTauri F1


De hype werd doorgetrokken naar Bahrein, waar hij bij zijn debuut twee punten scoorde. F1-sportbaas Ross Brawn zei dat hij waarschijnlijk de beste nieuweling is die de F1 in jaren heeft gehad. En toen ging het allemaal mis.

De Japanse coureur crashte bij de start van de kwalificatie voor de Grand Prix van Emilia-Romagna en had vervolgens verschillende offs tijdens de race, eindigend op P12. In Portugal zakte hij nog eens drie plaatsen, stuurde zijn AT02 naar de vijftiende plaats en klaagde dat hij 'totaal geen tempo' had.

Maar hoewel Tsunoda niet blij is met zijn resultaten, erkent hij dat hij lessen leert waarvan hij in de toekomst profijt zal hebben. "De resultaten die ik in die drie races heb neergezet is niet wat ik wilde", zei hij tegen RacingNews365. "Mijn verwachting was aan het begin van het seizoen hoger gespannen."

"Als ik het positief bekijk, heb ik in Portugal en in Imola enorme fouten gemaakt. Het gaat erom de positieve punten te pakken en van die dingen leren. Ik moet leren en het in de toekomst beter doen. Momenteel geniet ik van die situatie."

Tsunoda staat P13 in het rijdersklassement met twee punten.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS