Formule 1

Yuki Tsunoda gaat veel opsteken van weekend in Imola: "Eerste keer in de regen in een F1-auto"

Uitgegeven door Bart • 21 april 2021 06:46 • Print artikel

Na een sterk optreden in Bahrein staat Yuki Tsunoda na de tweede race in Imola weer met beide benen op de grond. De AlphaTauri-coureur crashte in Q1 van de kwalificatie en een spin na de herstart wierp hem terug naar een uiteindelijke P12. Terugkijkend op het weekend wil de jonge Japanner vooral veel opsteken van zijn fouten.

Yuki Tsunoda


"Tot de rode vlag ging het best goed", zo kijkt Tsunoda terug op de officiŽle website van de Formule 1. "Na de herstart was ik iets te agressief op het gaspedaal en daardoor spinde ik. Daarna was mijn snelheid goed en het was echt jammer van die spin. Het spijt me voor het team. Dit was een moeilijk weekend voor mij en ik wil er zo veel mogelijk van leren om het de volgende race beter te doen."

"Natuurlijk is het een leerproces en dit was mijn eerste race in de regen in een Formule 1-auto. Ik weet nu dat je heel voorzichtig moet zijn, zeker met de acceleratie. Starten op de intermediates maakten het alleen maar moeilijker, maar dit was een geweldige kans om dit mee te maken en hiervan te leren."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS