Formule 1

Yuki Tsunoda vol vertrouwen in Barcelona: "Ik presteerde de afgelopen races behoorlijk goed"

Uitgegeven door Pascal Wekema • 19 juni 2024 13:00

Yuki Tsunoda is tot nu toe met een sterk seizoen bezig in de Formule 1. De 24-jarige Japanner staat met 19 WK-punten op de tiende plek in het Wereldkampioenschap F1. Zijn teamgenoot Daniel Ricciardo heeft 5 WK-punten bij elkaar gesprokkeld.

F1 Barcelona

"Hoewel de race in Montreal niet verliep zoals ik wilde, en het weekend als geheel een beetje op en neer ging, was het positief dat we erin zijn geslaagd om de zaken om te draaien, van de vrije training tot de kwalificatie, van het ene uiterste naar het andere", blikte Yuki Tsunoda terug. "Het liet zien dat we als team weten hoe we ons moeten aanpassen, en we kwamen goed terug om opnieuw Q3 te bereiken. Dit geeft mij absoluut veel vertrouwen dat we weten hoe we de zaken kunnen omdraaien en laten werken!"

Nu is het tijd voor Barcelona, ​​wat een zware test is voor de auto, maar tot nu toe lijkt de VCARB 01 dit seizoen goed te presteren op alle circuits, dus ik maak me geen zorgen over de prestaties. Wat het circuit zelf betreft, Sector 1 en Sector 3 zijn zo verschillend en je kunt niet echt een auto hebben die op beide goed in balans is, dus je moet compromissen sluiten, maar daar maken we ons geen zorgen over. De sleutel zal zijn om zo snel mogelijk tijdens de vrije training een goed inzicht te krijgen in hoe ons pakket op dit circuit werkt en er vervolgens het maximale uit te halen."

"Het is weer een circuit waar inhalen moeilijk is, dus de kwalificatie zal opnieuw erg belangrijk zijn. Het lijkt erop dat ik de afgelopen races behoorlijk goed presteer in de kwalificatie, misschien is het de manier waarop ik het heb opgebouwd tijdens de vrije training en het heeft ook te maken met het beheersen van mijn emoties, het beter beheersen van mezelf en het consequent doen. Dat maakt je rijgedrag en feedback beter en geeft mij extra vertrouwen, dus ik heb er zin in", aldus Yuki Tsunoda in een preview van het team.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS