Karting • GK4 Kartseries

Youri Bonte haalt beste uit zichzelf naar boven en grijpt met mooie inhaalactie podium: "Heel vet!"

Uitgegeven door Frank Korsel • 11 maart 2022 03:23 • Print artikel

Afgelopen seizoen werd Youri Bonte op het circuit van Genk kampioen in de IAME X30 Junior-klasse. De nu vijftienjarige karter uit Vrouwenpolder kwam afgelopen weekend wederom in actie op Genk en deed dat niet onverdienstelijk. Hij debuteerde een klasse hoger in de IAME X30 Senioren en deed gelijk mee om de prijzen.

Youri Bonte TD Racing foto Bas Kaligis

“Het eerste raceweekend weer van het seizoen, het ging met wat ups en downs. De trainingen verliepen redelijk goed, al kon het wel beter want we moesten nog wat wennen aan de nieuwe band. Daar had ik nog niet zoveel meegereden. Uiteindelijk hebben we ook hiervoor een goede afstelling gevonden.”

De karter van TD Racing besloot de training met een derde plek. Volgens hemzelf viel de kwalificatie enigszins tegen. “De kwalificatie ging wat minder. Ik kwalificeerde op de zevende positie. Het lag aan mijzelf, ik was gewoon niet snel genoeg.” Na een moeizame kwalificatie liet hij in de heats weer direct snelheid zien.

Bonte hield ondanks zijn moeizame kwalificatie zijn geheime wapen achter de hand: racen! “Bij de start wist ik al meteen door te schuiven naar de zesde positie. Toen kwam er na een tijdje een gele vlag waardoor iedereen weer kon aanhaken, die kwam voor mij op een gunstig moment. Ik kon na de gele vlag-periode meer aanvallen op de rijders voor me. In race 1 ben ik uiteindelijk naar de tweede plek gereden.” Althans, dat dacht Bonte. Na de wedstrijd kreeg hij een vijf seconden straf op die hem degradeerde naar de achtste positie.

De Zeeuw ving de tweede race van de dag aan als achtste. “In race twee ben ik heel erg gaan samenwerken met mijn teamgenoot. We zijn samen naar voren gereden!” De twee sneden als een warm mes door de boter. Aan het einde van de rit kwamen ze als vierde en vijfde over de eindstreep.

Youri Bonte

Ook in race drie startte de karter, uitkomend voor Thierry Delre vanaf de achtste positie. “De start was goed, daar mag ik niet over klagen. Ik lag al snel op P7, in de eerste ronde pakte ik er nog twee, dus lag ik al vijfde. De twee jongens voor mij die op P3 en P4 lagen kregen het met elkaar aan de stok. Zo kwam ik heel dichtbij.”

Uiteindelijk plaatste Youri een geweldige actie! Hij remde erg laat en passeerde in één move direct twee concurrenten. Die geweldige inhaalactie verzekerende hem ook gelijk van een plek op het podium!
“Omdat ze allebei best vroeg remde, kon ik ze meteen voorbij steken. Die inhaalactie zat eigenlijk niet in mijn kart, dus dat was heel vet!”

Na deze sterke start van het nieuwe kartseizoen maakt Youri zich op voor de volgende race in Mariembourg.

Youri Bonte bedankt zijn ouders, zijn team en Thierry Delré voor de ondersteuning. Youri zoekt nog sponsors, die hem willen steunen in zijn raceactiviteiten. Geïnteresseerden kunnen meer informatie krijgen via youribonte57@zeelandnet.nl.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS