Karting • GK4 Kartseries

Yentl Van Thielen (16) nog beduusd van IAME X30 Senioren-titel op jonge leeftijd: "Vooral constanter geworden"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 18 december 2019 15:00 • Print artikel

OLDENZAAL – De bokaal was de bekroning van een succesvol seizoen voor Yentl Van Thielen. De zestienjarige karter uit Scherpenheuvel-Zichem werd zondag in Oldenzaal gehuldigd voor zijn titel in de GK4 Kart Series in de IAME X30 Senioren-klasse. Dat bijzondere wapenfeit was een bevestiging van zijn snelle opmars als racer.

Yentl Van Thielen

“Ik ben trots, blij en tevreden”, zei Yentl in de kantine van Kartcentrum Oldenzaal waar de seizoenprijsuitreiking werd gehouden. “Het is een seizoen met veel stress geweest. Je voelt op een gegeven moment dat je kampioen kunt worden. Vanaf de wedstrijd in Venray had ik het gevoel dat ik voor de titel kon gaan, maar het is toch spannend of het wel echt gaat lukken.”

Dat hij als zestienjarige er al in is geslaagd de Senioren-klasse op zijn naam te schrijven, zegt iets over zijn talent. Hij was één van de jongste rijders in de titelstrijd en dus ook de beste. Die belofte had hij overigens vorig seizoen al getoond, toen hij in de klasse rookiekampioen werd. Niettemin had hij met de algehele titel dit jaar zijn stoutste verwachtingen overtroffen. “Vóór het seizoen was ik al blij als ik in de top vijf was geëindigd.”

Daarmee had zichzelf dus schromelijk onderschat. Dat er van hem wat verwacht mocht worden als snelste rookie van 2018 was evident, maar Yentl had zich bovendien uitstekend op 2019 voorbereid door in de winter heel veel te trainen.

Hij op dat moment net overgestapt op Sodi Kart en hij wilde het nieuwe chassis zo goed mogelijk hebben. “We hebben heel veel afstellingen geprobeerd. We waren nog iets verder gegaan in de set-up. Ik was er erg tevreden over. Het goede chassis heeft een grote rol gespeeld in mijn kampioenschap. De kart past iets beter bij mijn rijstijl dan het vorige merk waarop ik reed.”

Toch restte Yentl nog altijd verbazing dat hij het in zijn tweede seizoen bij de Senioren al presteerde om kampioen te worden. “Ik heb vrij vroeg de overstap naar de Senioren gemaakt. In de laatste race werd ik kampioen en ik ben eigenlijk nog steeds verbaasd.” Jong als hij is, zal de snelle Belg ook komend seizoen in de IAME X30 Senioren-klasse uitkomen. In welke kampioenschappen hij komend jaar gaat uitkomen, weet hij evenwel nog niet.

Yentl Van Thielen

Wel staat vast dat hij opnieuw zal racen voor SLC Karting. Bij het topteam van Randy Nauwelaers is Yentl het afgelopen seizoen een completere karter geworden. “Ik ben vooral constanter geworden en ik heb meer race-ervaring opgedaan.” In de winter gaat hij veel trainen met het team van Nauwelaers. “Er rijden nog twee Senioren. Door samen te trainen kunnen we van elkaars fouten leren. Zo hoop ik bij het begin van het seizoen al weer een stukje beter te zijn!”

Yentl bedankt SLC Karting, Randy Nauwelaers voor de motoren, Gert, Sam en zijn vader, die voor hem sleutelt.

Yentl Van Thielen (van team SLC Karting) wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door:
- Accu & Co Aanhangwagens – Testelt
- Profisc+ boekhouding – Geel
- Hairdesign Sandra – Leuven
- Mvitra NV Transport - Diest

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS