Karting • GK4 Kartseries

Wouter Bergheanu goed op dreef in Venray met podiumplek: "We blijven alles geven"

Uitgegeven door Frank Korsel • 5 mei 2022 12:10 • Print artikel

Wouter Bergheanu was afgelopen weekend tijdens de derde ronde van de GK4 Kart Series ijzersterk in de Mini Parilla klasse. De Haagse coureur werd na een mooie strijd in het Limburgse Venray tweede en verliet het circuit dus met een beker in zijn hand. Dat was niet de enige beker die de Hagenaar mee naar huis mocht nemen. Omdat er in 2021 vanwege de Corona-periode geen prijsuitreiking was, vond deze afgelopen zaterdagavond plaats. Alle rijders uit de topdrie kregen hun verdiende bokaal. Vorig seizoen werd Wouter vice-kampioen in de Honda Cadet en zo kreeg hij nog meer eremetaal mee naar huis.

Wouter Bergeanu

In seizoen 2022 ligt de focus compleet op de tweetakt. We blikken nog even terug op de eerste paar races. Het nieuwe GK4-seizoen startte in maart met het weekend in Genk. Voor Wouter begon dit best frustrerend. De jonge racer kwam namelijk niet lekker mee in de kwalificatie en zat tijdens de eerste race aardig in het gedrang waardoor hij zichzelf, maar moeilijk naar voren kon vechten. In race twee ging het de talentvolle karter uit het team van PdB al meteen een stuk beter af: “In de tweede race reed ik naar voren naar de vierde positie. In de laatste race ging het eigenlijk nog beter, ik had al snel de derde positie overgenomen. Alleen een concurrent maakte een foutje en reed tegen mij aan, waardoor ik twee plekken verloor. Daarna vocht ik me terug naar P4 en wilde ik doorschuiven naar de derde plek. Ik wilde de jongen op P3 inhalen, maar hij reed tegen mij aan. Daarom viel ik weer terug.”

Ook in Mariembourg ging de kwalificatie niet volgens plan. “De kart trilde heel erg. In de eerste race ben ik van P11 naar P6 gereden, in race twee bleef ik zesde en ik de laatste race van P6 naar P5.”

Op Raceway Venray viel alles op zijn plek. Monteur Nigel had de kart tip top in orde qua afstelling. Ondanks wat tegenslag in de kwalificatie kon Wouter zich sterk naar voren vechten in de drie heats. “Dit weekend was de kwalificatie weer niet helemaal lekker. Ik had een snelle ronde, maar ik kwam onderweg iemand tegen die me ophield. In de eerste race ging ik van de vierde plek naar de tweede plek. In de tweede race had ik een ongeluk bij de start. Ik kreeg een tikje waardoor ik in het gras kwam. Ik viel terug naar P8, maar ik heb me terug gevochten naar de vierde plaats. In de finale kwam het allemaal op de pootjes terecht. Toen reed ik namelijk van de derde naar de tweede positie.”

Wouter Bergeanu

“Vorig jaar werd ik vice-kampioen in de Honda-Cadet. Eigenlijk had ik het kampioenschap kunnen winnen, alleen waren mijn achterbanden in Mariembourg één centimeter te breed. Ik ben toch wel tevreden, vooral op Spa. Toen had ik pole en won ik alle drie de races op mijn vaders verjaardag.”

Bergheanu noemt de overstap naar de Mini Parilla ‘best groot’. “Je moet veel meer conditie hebben en beter nadenken over de keuzes die je maakt.” Het lijkt hem ondanks de grote overstap goed af te gaan. De jonge snelheidsduivel lijkt grote plannen te hebben voor dit seizoen: “Mijn doel is om dit seizoen tweede te worden in het klassement. Ik denk niet dat de eerste positie nog lukt, maar we blijven alles geven.”

Wouter bedankt Peter en Nick de Bruijn, zijn vader en moeder, Nigel en Mathieu van Renssen en iedereen bij PdB Racing.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS