Formule 1

Wordt het respecteren of vechten? Lewis Hamilton geeft een positive hint naar de toekomst...

Uitgegeven door Peter Vader • 26 november 2021 11:29

Lewis Hamilton zegt dat hij een herhaling van zijn vechtersmentaliteit zal hebben zoals hij die liet zien sinds 2007, wanneer George Russell bij Mercedes arriveert. Maar daarnaast hoopt de Brit dat zijn landgenoot de volgende wereldkampioen van Groot-Brittannië wordt nadat hij zijn helm aan de wilgen heeft gehangen.

George-Russell-tegen-Hamilton-in-Mercedes-in-2022null

"Supergetalenteerde" toekomstige teamgenoot
De zevenvoudig titelwinnaar prees zijn "supergetalenteerde" toekomstige teamgenoot en vindt dat er momenteel een "mooie balans" is tussen de twee, aangezien ze komend seizoen samen aan de slag gaan bij Mercedes. Hamilton voegde toe dat, hoewel hij verwacht dat Russell naar het team zal komen met dezelfde hoop om samen met zijn illustere teamgenoot indruk te maken op dezelfde manier als Hamilton toentertijd naast Fernando Alonso bij McLaren deed. Hamilton wil dat de huidige Williams-coureur slaagt.

Doel blijft ‘winnen’!
Hamilton voelt dat hij zich op een "andere plaats" bevindt dan Alonso in hun seizoen voor hetzelfde team en wil in 2022 wat van zijn ervaring kunnen doorgeven aan Russell. Maar hij heeft nog steeds hetzelfde doel als altijd: winnen! "Je hebt gezien dat George enorm respectvol is", zei Hamilton tegen de BBC. "Hij is een supergetalenteerde jongeman en ik denk dat er al enorm veel respect binnenkomt en we hebben op dit moment een mooie balans. “Maar hij zal snel willen zijn, hij zal willen pushen en winnen en al die dingen doen die je doet als je aan een nieuwe job begint.

“Ik wil hem echt zien slagen”
"Ik herinner me in 2007 toen ik het opnam tegen Alonso. Natuurlijk wilde ik hem verslaan in de eerste race, dus ik waardeer en verwacht dat George die mentaliteit ook heeft, anders is hij geen winnaar, weet je? 'Maar ik ben op een andere plek. Ik wil hem echt zien slagen. Er komt een moment dat ik niet verder ga in deze sport en, weet je, hij is mijn teamgenoot en hij wordt de volgende Brit die ik een Wereldkampioenschap wil zien winnen. Dus terwijl we zullen strijden en ik op het circuit wil winnen, hoop ik echt dat ik een positieve invloed kan hebben op hoe hij zich binnen het team gedraagt. Of het nu de tijd is dat hij zich inzet voor engineering of hoe hij door de gegevens of zelfs hoe hij op de baan rijdt”, aldus een gemotiveerde Hamilton in een bericht van Planetf1.

Op dit moment is Hamilton nog steeds verwikkeld in de strijd om het F1-wereldkampioenschap van dit seizoen met Max Verstappen en zei hij onlangs ook dat hij heeft geprobeerd "slim" te zijn in zijn strijd tegen de Red Bull-coureur en voor tactiek te kiezen terwijl hij de laatste twee races ingaat met acht punten achterstand op de Nederlander.



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS