Formule 1

Wordt de 'party modus' van de Formule 1-motoren al in België verboden?

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 augustus 2020 06:33 • Print artikel

De ‘party mode’ die Mercedes gebruikt in de kwalificatie van de Formule 1, kan vanaf de Grand Prix van België verboden worden. Dat is de tweede tegenvaller voor het Formule 1-team, nadat al eerder bekend werd dat vanaf 2021 het DAS-systeem verboden wordt.

Mercedes Ferrari

Volgens Racefans heeft de secretaris-generaal van de FIA, Peter Bayer een brief naar de teams gestuurd, waaruit blijkt dat de kwalificatie modus vanaf 2021 verboden wordt. In de brief zou worden gesteld dat er regels in werking gaan treden, die eisen dat de teams in de kwalificatie dezelfde motormodus moeten gebruiken als in de race. De veranderingen wordt waarschijnlijk toegevoegd aan de lijst van handelingen die de teams niet mogen uitvoeren in parc fermé.

The Race meldt echter dat de wijziging nog eerder in werking gaat treden. De website stelt dat de aanpassing al ingevoerd kan worden tijdens de Grand Prix van België, die eind augustus wordt verreden. Zij zeggen dat de teams de kwalificatiemodus gedurende een bepaald percentage van de race moeten gebruiken. Waardoor de efficiency afneemt van de huidige modus, omdat deze niet een langere tijd gebruikt kan worden. De tijd zal het leren...

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS