Formule 1

Wordt Pierre Gasly opnieuw de teamgenoot van Max Verstappen? Hij sluit een overstap niet uit...

Uitgegeven door Peter Vader • 31 juli 2021 08:00 • Print artikel

Dat is ondanks het feit dat Dr. Helmut Marko, de hoogste Oostenrijkse F1-functionaris van het energiedrankbedrijf, deze week aangaf dat er geen verrassingen zouden zijn zodra de Red Bull- en Alpha Tauri-line-ups voor volgend jaar worden aangekondigd. "Mijn toekomst is in handen van Red Bull", gaf de Fransman Pierre Gasly toe in Hongarije. “Zij zullen beslissen of ik gepromoveerd word of dat ik als teamleider bij Alpha Tauri blijf. Het hangt onder meer af van hoe goed Sergio (Perez) rijdt.”

Max_Verstappen_Pierre_Gasly
Wordt dit opnieuw het Red Bull-duo in 2022 of blijft Pierre Gasly bij Alpha Tauri?

“De resultaten waren niet uitmuntend"
Inderdaad, de ervaren Mexicaan Sergio Perez werd opgesteld in de Red Bull-line-up voor 2022 nadat eerst Gasly en toen Alex Albon niet naast Max Verstappen schitterde. Perez, 31, lijkt zich geen zorgen te maken over het verliezen van zijn stoel. "Ik denk dat ik over het algemeen een beter beeld had gezien in termen van punten, overwinningen en podiumplaatsen", gaf hij toe in een bericht van grandpx.news. “De resultaten waren niet uitmuntend. Maar ik heb heel goed kunnen groeien met het team, ik heb ze leren kennen zowel als de auto en ons tempo was beter dan het soms leek."

Perez maakt zich geen zorgen
Wat 2022 betreft, denkt Perez dat hij zich in een "zeer goede positie" bevindt om zijn stoeltje naast Max Verstappen te behouden. “Er is dus niets om je zorgen over te maken. Ik denk dat ik weet hoe het er gaat uitzien zodra we in Spa zijn. Er is geen reden om nu naar een andere cockpit te zoeken”, hield hij vol. Zowel Red Bull als ik zijn tevreden, dus we zien een gelukkige toekomst", vertelde hij aan Sky Italia in Hongarije. Gasly vervolgde: “Sergio heeft een contract voor een jaar, als ik het me goed herinner. Dus we zullen zien wat daar gebeurt en dan zullen we zien hoe het voor mij is. Ik ben er vrij zeker van dat we tijdens de zomervakantie een aantal vragen kunnen oplossen.”

Alpha Tauri gaat goed
"Ik denk dat ze een teamleider bij Alpha Tauri willen om het team vooruit te helpen. De samenwerking verloopt heel goed en ze doen er echt alles aan om het team vooruit te helpen", voegde hij eraan toe. "Als coureur wil je natuurlijk in de best mogelijke auto zitten en vechten voor de best mogelijke positie, en dat is precies waar we het nu over hebben."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS