Formule 1

Wordt Sergio Perez vervangen door Daniel Ricciardo? "Ik zal niet opgeven. Ik zal de situatie kunnen keren!"

Uitgegeven door Peter Vader • 7 juli 2024 07:20

Sergio Perez kan maar niet uit zijn dal komen. Na een aantal slechte resultaten zakte hij naar beneden in de stand om het F1-kampioenschap bij de coureurs. Een negatieve spiraal die in Silverstone doorbroken moest worden. Voorlopig lijkt het er niet op. Op zaterdag kon hij zich in de kwalificatie op Silverstone niet verlossen van zijn plaaggeest. Erger nog, hij spinde in Q1, wat hem dwong zijn RB20 bij Copse te parkeren, dezelfde bocht die de kwalificatie van Max Verstappen in de volgende bocht in gevaar bracht.

Sergio_Perez_portret_twijfelachtigSergio Perez over zijn negatieve spiraal: "Ik zal niet opgeven. Ik zal de situatie kunnen keren!"

Silverstone is een ramp
Het bleek een fatale fout voor Perez. Het draagt bij aan het aanwakkeren van nog meer twijfels over de toekomst van de Mexicaan, die nu onzekerder is dan ooit, ondanks de recente meerjarige verlenging. Hoewel hij een overeenkomst heeft tot 2026, zorgen de zogenaamde 'prestatieclausules' in het nieuwe contract ervoor dat Perez zich op dut moment niet erg op zijn gemak voelt. Een clausule zou zijn dat hij de verplichting heeft om tijdens de Grand Prix van België niet meer dan 100 punten achter Max Verstappen te staan evenals dat hij niet meer dan vijf posities achter de Nederlander mag staan in de stand bij de coureurs. Op dit moment voldoet hij slechts aan één van de twee voorwaarden. En het lijkt er niet op dat dit beter wordt, aangezien zowel George Russell als Oscar Piastri hem zondag in de GP van Groot-Brittannië voorbij zullen gaan., waardoor hij naar de zevende plaats in de tussenstand zou kunnen afglijden.

Ricciardo is weer in beeld
OP zaterdag groeide het aantal geruchten opnieuw dat Daniel Ricciardo al na de zomerstop zal terugkeren achter het stuur van een RB20, ter vervanging van Sergio Perez. De Australiër reageerde gematigd: “Ik zou nooit voorspellingen doen in deze sport. Het lijkt mij dat deze sport elk jaar steeds uitdagender wordt. Ik weet dat de trend van de sport is om groter te worden. Het wordt meer Hollywood, om zo te zeggen. Als sport en het verhaal dat daarmee gepaard gaat, is het zeker meer Hollywood-achtig in termen van onvoorspelbaarheid. Of ik enig bewijs heb dat ik binnenkort ergens anders actief zal zijn? Ik heb het niet. Er gebeuren gekke dingen, maar ik ben zeker niet in de positie om zoiets te zeggen, denken of voorspellen, dus ik probeer mijn eigen ding te blijven doen. Dat was vandaag duidelijk niet het geval."

"Ik weet precies wat ik moet doen"
Na zijn fout in Q1 kreeg de Mexicaan een spervuur van vragen over zich heen, maar de Mexicaan herhaalde nogmaals het zijn wens om zich uitsluitend op de baan te concentreren: “Het is niet iets dat mij afleidt of iets dergelijks. Ik wil gewoon weer in vorm komen en me concentreren op de belangrijke dingen. Ik ben volledig gefocust op mijn taak, namelijk op zondag een goed resultaat behalen. Ik hoef nergens anders aan te denken. Ik ben het meest bezorgd. Ik wil zo snel mogelijk weer in vorm komen en me dan volledig op mijn vorm concentreren. Ik probeer alleen maar oplossingen te vinden. Ik denk dat we goede vooruitgang boeken. We staan op het punt een paar tienden te pakken en onze situatie zal heel zondag anders zijn, we gaan terug naar waar we aan het begin van het jaar waren. Dus laten we ons hoofd niet laten hangen en ons concentreren op de race van zondag. Het is een lang jaar. Ik zit al lang genoeg in deze wereld, dus ik weet precies wat ik moet doen en hoe ik dingen kan veranderen. Ik zal niet opgeven. Ik zal de situatie kunnen keren!"Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS