Formule 1

Wordt Pierre Gasly voorgetrokken na vertrek Ocon? Alpine F1-teambaas aan het woord

Uitgegeven door Frank Korsel • 14 juni 2024 10:45

De Franse Titanic, zo mogen we de F1-renstal van Alpine inmiddels wel noemen. Heel langzaam zinkt het schip weg en rent de ene kapitein na de andere kapitein weg. De afgelopen jaren vertrok kopstuk na kopstuk bij het team uit Vichy, maar vorige week maakte Esteban Ocon wereldkundig dat ook hij het team verlaat. Teambaas Bruno Famin is blij dat Pierre Gasly vooralsnog blijft, maar geeft aan dat hij Gasly niet voor zal trekken in het team.

BWT Alpine F1 Team


Niet alleen verliest Alpine de ene na de andere werknemer, maar de prestaties worden er ook niet beter op. Na negen races sprokkelde het team slechts vijf punten bij elkaar. Ze staan nu op een uiterst teleurstellende achtste positie in het constructeurskampioenschap, voor een fabrieksteam is dit een absolute blamage.

Nu Ocon het team ook verlaat, rijst de vraag of Gasly nu zal worden voorgetrokken. Op deze vraag van Motorsport reageert teambaas Famin eerlijk: "Esteban kan er op rekenen dat het hele team hem helpt om het beste resultaat te behalen. Want als Esteban het beste resultaat behaalt, helpt dat het team om het best mogelijke resultaat te behalen. We rekenen erop dat Esteban alles zal geven wat hij het team kan geven."

"We zullen Esteban absoluut niet aan de kant gaan zetten. Hij rijdt precies onder dezelfde voorwaarden als Pierre. Ze hebben precies dezelfde status. We weten dat ze heel dicht bij elkaar zitten qua prestaties en het zou niet goed zijn om voor de een of de ander iets te veranderen. Dat is teambelang."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS