Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Women in Motorsport - Katherine Legge en Christina Nielsen gaan met Porsche deelnemen in de IMSA-serie

Uitgegeven door Peter Vader • 9 maart 2021 15:28 • Print artikel

DANVILLE - Katherine Legge en Christina Nielsen zullen met steun van luxe horlogemaker Richard Mille terugkeren terug naar de Nr88 Team Hardpoint EBM Porsche 911 GT3 R als geheel vrouwelijke rijderscombinatie in het IMSA WeatherTech SportsCar Championship GT Daytona (GTD) seizoen voor 2021. De aankondiging tijdens de Internationale Vrouwendag op 8 maart is een voortzetting van een programma dat begon tijdens de seizoensopenende 24 Hours of Daytona. Legge en Nielsen werkten samen met de Team Hardpoint EBM-coureurs en mede-eigenaren Earl Bamber en Rob Ferriol en ze behaalden een 10e plaats in de eindstand van de enduranceklassieker, waarbij ze de Nr88 VB Enviro Care/ Richard Mille Porsche 911 GT3 bestuurden. Bamber en Ferriol zullen in het seizoen 2021 in de Nr99 GridRival Porsche 911 GT3 R rijden.

Katherine Legge en Christina Nielsen

Beide coureurs zijn bekend met de IMSA-paddock. Legge heeft vier IMSA WeatherTech-raceoverwinningen op haar naam staan en was in 2018 tweede in het GTD-kampioenschap. "Ik ben erg opgewonden om weer teamlid te zijn van Team Hardpoint EBM, vooral met Richard Mille als partner," zei Legge. "Ik ben erg trots om zowel Richard Mille als Team Hardpoint EBM samen met mijn vriendin Christina te vertegenwoordigen. Ik denk dat we een inschrijving zullen zijn om rekening mee te houden. Ik ben erg dankbaar dat ik die kans heb gekregen en moet VB Enviro Care bedanken voor de hulp bij het opstarten van het programma in Daytona. "

Porsche_Nr88
Nr88 VB Enviro Care/ Richard Mille Porsche 911 GT3 voor Katherine Legge en Christina Nielsen

Christina Nielsen werd de eerste vrouw die een kampioenschap won in een endurance raceseizoen voor professionele sportwagens in Noord-Amerika. Zij won de GTD-titel in 2016 en is ook viervoudig racewinnaar in de klasse. "Ik kijk uit naar wat een andere opstelling zal zijn met Katherine en ik, die de krachten bundelen in onze eigen auto en teamgenoten worden van Rob en Earl", zei Nielsen. "Ik ben de partners die we aan boord hebben erg dankbaar, vooral Richard Mille, en ook Team Hardpoint EBM en Porsche. Ik weet dat we iedereen zullen laten samenwerken om hopelijk goede resultaten te behalen. "

Nr99_GridRival_Porsche_911_GT3_R
Nr99 GridRival Porsche 911 GT3 R voor Earl Bamber en Rob Ferriol, aangevuld met Katherine Legge en Christina Nielsen

"We zouden niet gelukkiger kunnen zijn om Katherine en Christina weer onder de vlag van Team Hardpoint EBM te hebben," zei Ferriol. “Het team was echt goed in Daytona en ze pasten allebei meteen bij onze crew. We kijken uit naar de uitdaging om twee auto's te laten rijden en Porsche, evenals al onze andere partners, te vertegenwoordigen gedurende het seizoen 2021, te beginnen bij Sebring."

Zowel de Nr88 Richard Mille Porsche 911 GT3 R als de Nr99 GridRival Porsche 911 GT3 R keren terug op de baan tijdens de Mobil 1 12 Hours of Sebring, van 17 tot en met 20 maart wordt verreden.

Women-in-Motorsport-logo

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS