Formule 1

Wolff: "Ferrari zou zijn veto hebben gebruikt als ik F1 CEO had kunnen worden..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 september 2020 11:14 • Print artikel

SOCHI - Mercedes-baas Toto Wolff zegt dat er nooit een serieuze kans is geweest dat hij CEO van de Formule 1 zou worden, omdat rivaal Ferrari zijn veto zou hebben uitgesproken. Nadat voormalig Ferrari-baas Stefano Domenicali vrijdag werd aangekondigd voor die functie, erkende Wolff dat er 'eerste gesprekken' waren geweest met Greg Maffei, voorzitter van de F1 commerciële rechtenhouder Liberty Media, maar dat ze niet verder zijn gekomen.

Toto Wolff Mercedes Grand Prix F1


"Ik denk dat iedereen weet dat er een aantal gesprekken met Greg waren, maar die ging nooit ergens heen", zei hij. "We kunnen goed met elkaar opschieten, ik respecteer Greg Maffei voor wat hij heeft bereikt, maar ik ben blij met mijn huidige functie."

"Ik ben er achter gekomen dat ik zo gek ben op de stopwatch, de competitie en het racen, dat ik mezelf elke dag opnieuw moet knijpen om te geloven dat ik ben wat ik ben, mede-eigenaar van het team met Mercedes. En uiteindelijk zou het toch nergens toe hebben geleid omdat Ferrari dat niet zou hebben geaccepteerd."

Als onderdeel van de bestaande Concorde-overeenkomst, behoudt Ferrari het recht om een veto uit te spreken over belangrijke F1-beslissingen, op voorwaarde dat ze een goede reden hebben. Volgens Wolff, zou zijn aanstelling een dergelijke oorzaak kunnen zijn, aangezien hij het regelmatig met Ferrari aan de stok heeft gehad. "Ze hebben dit recht en als je dat recht hebt, is het heel gemakkelijk om het te gebruiken.

Wolff stelt dat de aankondiging van Domenicali, die de Scuderia van 2008 tot 2014 leidde voor de verhuizing naar Audi en recentelijk naar Lamborghini, een 'grote stap van Liberty' is. "Ik denk dat Stefano vooral een man is met een grote persoonlijkheid, integriteit en kennis van de sport", zei hij.

"Hij is een sportief directeur, een teambaas, heeft moeilijke tijden overleefd en heeft succesvolle tijden meegemaakt. Hij is betrokken geweest bij het Audi Formule 1-project en aan het einde was hij de man die Lamborghini leidde richting geweldige prestaties leidde - financiële prestaties, en ook de auto's zijn geweldig. Ik denk dat hij een zeer goede keuze is voor de rol."

Bovendien stelde Wolff dat Domenicali zijn visie deelt voor een sport zonder 'kunstmatige dingen' zoals reverse-grid races. "Hij is een purist, maar begrijpt ook dat je je toeschouwers en je publiek geïnteresseerd moet houden. Het is moeilijk om alles in evenwicht te houden. En ik denk dat hij dat goed zal doen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS