Formule 1

Wolff onthult dat Red Bull 100 Mercedes-medewerkers benaderde: "Tijd van vergelding is nog niet gekomen!"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 7 mei 2021 20:12

MONTMELO - Mercedes-baas Toto Wolff zegt dat het concurrerende team Red Bull ongeveer 100 van hun ingenieurs in Brackley en Brixworth benaderd heeft met aanbiedingen die bedoeld waren om belangrijk personeel 'weg te lokken'.

Toto Wolff Mercedes Grand Prix F1


Wolff zei dat het onvermijdelijk was dat Red Bull zou proberen personeel van Mercedes te werven, aangezien het team aan het eind van het seizoen de ontwikkeling van zijn krachtbron van Honda overneemt. "Het is vrij duidelijk dat als je een motorenfabriek in het Verenigd Koninkrijk wilt opzetten, er maar één plek is om personeel te werven - en dat zijn wij", vertelde hij vrijdagmiddag aan Sky Sports F1 in Barcelona.

"Het project is als het beklimmen van de Mount Everest. Ik denk dat ze 100 mensen of zo hebben benaderd en ze hebben er misschien 15 gekregen", zei hij. "We hebben zo'n 900 werknemers, en als je er 15 uit vist is dat vrij normaal. Maar ze gingen vooral voor productiemedewerkers, dus dat heeft niet echt te maken met presteren. Ik denk dat ze het bedrijf willen opbouwen."

Red Bull-consultant Dr Helmut Marko suggereerde eerder dat Mercedes heeft aangeboden de salarissen te verdubbelen van belangrijk engineering-personeel. Maar Wolff vreesde dat Red Bull in dat geval drie keer zoveel zou bieden. "De salarissen verdubbelen is één ding. Maar als je ze verdrievoudigt, kun je op een gegeven moment niet meer concurreren, zelfs niet voor loyale mensen."

Wolff zei echter dat hij de strategie van Red Bull begreep en het hen niet kwalijk nam. "Ik zou graag een gevecht aangaan met de Red Bull-motoren", benadrukte hij. "Het is wat het is. Ik respecteer iedereen die zijn bedrijf wil verdedigen of zijn bedrijf wil opbouwen. En de tijd van vergelding is nog niet gekomen!"

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS