Formule 1

Wolff na twee crashes Verstappen en Hamilton: beschermt Toto zijn rijder? Was Silverstone ook tactische overtreding?

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 september 2021 12:46 • Print artikel

Mercedes-teambaas Toto Wolff noemde de aanvaring tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen tijdens de Grand Prix van ItaliŽ een tactische overtreding. Daarmee zegt hij eigenlijk dat de Red Bull-coureur de wereldkampioen Formule 1 met opzet uit de race ramde. De teambaas wil nu actie om dit soort zaken in de toekomst te voorkomen en handhaaft eigenlijk zijn mening dat het opzet was van de Nederlander.

Lewis Hamilton


"We moeten voorkomen dat ze elkaar tactisch uit de race rijden op het moment dat ze positief hebben verloren", aldus Wolff tegenover RaceFans. In het interview gaat hij in op zijn opmerking over de 'tactische overtreding'. "Ik heb niet gezegd dat Max volledig schuld had of het verkeerd heeft ingeschat. Wat ik heb aangegeven is dat je deze actie als tactische fout kan benoemen. Dit willen we in de toekomst niet meer zien. Je kunt niet voorkomen dat de ander scoort door hem uit te schakelen."

"Beide coureurs moeten elkaar de ruimte geven", vervolgt Wolff. "Natuurlijk mag het hard tegen hard, maar ongelukken moeten voorkomen kunnen worden. Het is tot nu toe een super seizoen, maar we hebben twee crashes gehad waarbij de halo een leven heeft gereden en Max een zware impact had in Silverstone. We willen geen situatie waarbij we moeten ingrijpen voordat iemand echt gewond raakt."

Probeert de Oostenrijker hier zijn pupil Hamilton te beschermen of geeft hij verkapt toe dat ook Silverstone in zijn ogen een tactische overtreding was van de Brit?

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS