Formule 1

Wolff in schaapskleren: 'Manier van verdedigen van Max Verstappen is ver verwijderd van niveau Formule 1'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 20 november 2021 07:44 • Print artikel

Jarenlang liep hij achter Max Verstappen aan om hem in te lijven en was de relatie met team Verstappen erg goed. Dat lijkt nu redelijk bekoeld. Ook de ware aard van de 'Wolff in schaapskleren' komt naar boven. Hij probeert Verstappen van zijn stuk te brengen. Toto Wolff heeft Verstappen bekritiseerd vanwege zijn verdediging tegen Lewis Hamilton. De Oostenrijkse teambaas van het Mercedes-team stelde dat de manier waarop de Nederlander dat deed beneden de maat was die je van een Formule 1-coureur mag verwachten.

Toto Wolff Mercedes Grand Prix F1


Mercedes verzocht om een 'right of review' nadat gedurende de week on-board-beelden van Verstappen opdoken waarop te zien was dat hij en Hamilton afgelopen weekend beiden off-track gingen in Bocht 4 op Interlagos - maar hun verzoek werd uiteindelijk afgewezen.

Dit heeft de mening van Wolff niet veranderd. Hij is ervan overtuigd dat de Red Bull-coureur in de fout ging in ronde 48 in Sao Paulo, hoewel de Mercedes-teambaas toegaf dat het gemakkelijk is om vanaf de zijlijn te oordelen. "Ik denk dat wat je op de video ziet duidelijk is voor iedereen die ooit in een auto heeft geracet", vertelde Wolff vrijdag aan verslaggevers. "Het is duidelijk dat het niveau beneden peil is voor een Formule 1-coureur. Die manier waarop hij die bocht nam betekende dat het niet zijn bedoeling was om op de baan te blijven."

"Dat is mijn persoonlijke interpretatie, maar ik zou niet moeten oordelen over iemands rijgedrag, want als ik dat zou kunnen, zou ik moeten rijden en niet op een stoel zitten om commentaar te leveren."

Het vonnis van het bestuursorgaan werd bekendgemaakt terwijl Wolff deelnam aan de FIA-persconferentie voorafgaand aan het weekend, en toen hem werd gevraagd naar zijn onmiddellijke reactie, zei hij dat de ontkenning 'volledig verwacht' was. "We wilden een discussie erover op gang brengen omdat het waarschijnlijk een thema zal zijn in de komende races en ik denk dat dat doel bereikt is," voegde hij eraan toe. "We hadden niet echt gedacht dat het verder zou gaan."

Mercedes stapte naar de FIA met wat zij beschouwden als 'significant en nieuw' bewijsmateriaal in de nasleep van het incident, maar Wolff gaf toe dat de moeite die zij hadden gestoken in het recht op herziening minimaal was.

Hij voegde eraan toe dat het feit dat ze de zaak oppakten vooral diende om hun ongenoegen openbaar te maken. "Ik denk dat we een klein dossier hebben gemaakt zonder er al te veel tijd in te investeren", zei hij.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS