Formule 1

Wolff denkt dat Mercedes Hamiltons laatste team zal zijn

Uitgegeven door Bas Kaligis • 24 april 2021 16:04 • Print artikel

Mercedes-teambaas Toto Wolff denkt dat Lewis Hamilton zijn carrière bij het team zal beëindigen, door te stellen dat er geen betere optie is. Hamilton kwam in 2013 bij het Duitse team, nadat hij McLaren had verlaten in een stap die velen op dat moment moeilijk konden begrijpen.

Lewis Hamilton Mercedes Grand Prix F1


Maar de tijd heeft uitgewezen dat het een verstandige beslissing was, want Mercedes begon aan een dominante periode in de Formule 1 die alle records heeft gebroken. Hamilton is nu zevenvoudig wereldkampioen, terwijl Mercedes de afgelopen zeven jaar het constructeurskampioenschap won.

Hamilton jaagt nu op een achtste titel waarmee hij Michael Schumacher zou overtreffen, en als hij daarin zou slagen, zou dat vragen oproepen over Hamiltons toekomst, aangezien hij al het record voor meeste racezeges op zijn naam heeft staan.

Met zijn interesses buiten de Formule 1 is het duidelijk dat de Brit zich voorbereidt op een leven na de sport, maar Wolff ziet niet in waarom hij bij een ander team zou willen racen voordat het moment daar is om te stoppen.

"Ik denk dat dit zijn laatste team zal zijn", vertelde Wolff aan persbureau DPA. "Er is geen betere plek voor hem dan bij Mercedes en onze wens is ook dat hij bij ons doorgaat."

"De symbiose tussen ons is goed en we hebben samen zoveel successen gevierd dat vanuit het perspectief van vandaag alles in het voordeel spreekt om samen te blijven racen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS