Formule 1

Woensdag grote dag in kopieer zaak Racing Point: "Het merendeel van de teams vindt het maar niks"

Uitgegeven door Bart • 4 augustus 2020 08:06

Aanstaande woensdag wordt er meer duidelijk in de protesten tegen het team van Racing Point. Dan wordt het protest behandeld door de FIA. Het team van Sergio Perez en Lance Stroll presteert uiterst sterk in een bolide die door de concurrentie wordt omschreven als de 'Pink Mercedes'. Racing Point is trots op het eindresultaat van het nabouwen van de Mercedes W10 van vorig jaar. Renault heeft meerdere protesten ingediend en wordt daarin gesteund door onder meer Ferrari en McLaren.

Nico Hulkenberg


McLaren-directeur Zak Brown legt uit wat hem zo steekt in het kopiëren van een andere bolide. "Het merendeel van de teams vindt het maar niks wat Racing Point doet", aldus Brown in een reactie aan The Race.

"Of het legaal is of niet moet de FIA beslissen, maar dit gaat buiten de sportieve gedachte van de Formule 1 om. Er wordt in de F1 altijd wel wat gekopieerd, maar zij hebben al toegegeven dat ze de hele auto hebben nagebouwd. Het merendeel is tegen deze ontwikkeling en dit moet duidelijker in de reglementen omschreven worden."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS