Dakar

Wisselende resultaten voor de twee Arcane Racing auto’s; Hans Weijs verliest kostbare tijd

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 11 januari 2022 05:33 • Print artikel

Natuurlijk willen de coureurs van Arcane Racing in de Dakar Rally elke dag een topprestatie leveren. Aan hun motivatie, inzet en kennis en kunde zal het niet liggen. Zoals bij alle vormen van autosport speelt de techniek (en de specs en betrouwbaarheid daarvan) ook een belangrijke rol, net als de factor “geluk”. Maandag zat het voor Hans Weijs en Tim Rietveld allemaal wat tegen, maar daar gaan we verderop nader op in. Eerst schakelen we naar Michiel Becx en Edwin Kuijpers. Hoe brachten zij het ervan af?

Dakar 2022


De etappe liep van Al Dawadimi naar Wadi Al Dawasir over een totale afstand van 830 kilometer. Het kompas stond zuidwaarts waardoor de omgevingstemperatuur verder opliep. Toch had de zilvergrijze Arcane met startnummer 339 geen last van koelingsproblemen en dat is natuurlijk een goed teken. Het zou een rit worden met hoge en vooral zachte duinen. Tijdens de special van 395 kilometer moesten ze maar liefst 100 kilometer van dit mulle zand bedwingen. Uiteindelijk hebben Michiel en Edwin zo’n 6 uur op volle snelheid kunnen racen en hebben ze volop kunnen genieten van de zwaarste rally ter wereld en hun fijne rallyauto. Een 22e plaats in het etappe-klassement was het resultaat.

Voor Hans Weijs en Tim Rietveld waren de duinen wat moeilijker te berijden. Deze stuifduinen behoren tot de L3 categorie, en dat wil zeggen dat ze van de hoogste en zwaarste categorie zijn. Door deze moeilijkheidsgraad en allerlei andere factoren hebben ze niet de tijd neergezet die ze graag wilden. Het zat allemaal gewoon wat tegen voor de gele Arcane en uiteindelijk eindigden Hans en Tim op de 33e plaats. In de general ranking (algemeen klassement) staan ze nog op een mooie 16e plaats met uitzicht op een betere klassering. Er zijn tenslotte nog vier etappes te gaan en ze zitten nog volop in de race.

Dakar 2022


Dinsdag wordt er rond Wadi Al Dawasir een proef van 287 kilometer afgelegd. Het accent ligt dan op bergen en ravijnen. Dat vraagt iets heel anders van de Arcane auto’s en hun coureurs. Maar ook de navigatoren kunnen, nee moeten, flink aan de bak. Het wordt zeker voor hen een pittige etappe.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS