Karting • Chrono

Winst voor snelle Tim van Elleswijk in ID Engines junior bij NK karting: “Het is een leuke klasse"

Uitgegeven door Bart • 2 september 2021 12:30 • Print artikel

Assen – In de eerste twee NK-weekenden zat het Tim van Elleswijk nog niet mee, maar in het derde weekend in Assen viel alles op zijn plaats. Door een tweede, eerste en derde plaats ging de 13-jarige karter uit Waddinxveen met de dagoverwinning in de ID Engines Junior aan de haal. En dat leverde Tim bij het NK van Chrono Karting twee fraaie bekers op, aangezien hij ook in het Parolin-klassement uitkomt.

Tim van Elleswijk

Vorig seizoen streed de karter van NXT Racing in de RK1-klasse en eindigde hij op de derde plaats in het NK. Dit jaar heeft hij de overstap gemaakt naar ID Engines Junior-klasse van kartpromotor Arthur Dontje. “Het is een leuke klasse, het gaat sneller dan de RK1. Iets minder leuk vind ik de rollende start. Met een staande start kun je als rijder nog meer het verschil maken. Bij de eerste race in Strijen ging het niet goed, maar in Venray ging het al veel beter en was ik eerste in het Parolin-klassement.”

Na een vijfde tijd in de kwalificatie werd de eerste race afgelopen zondag op een natte baan verreden. “Direct bij de start wist ik meteen drie plaatsen te winnen, waarna ik de tweede plaats heb kunnen vasthouden tot de finish. Assen is een leuke baan om te rijden, snel en mooie bochtencombinaties. Daarnaast ben ik altijd wel goed in de regen. Ik rij nu vier jaar en we trainen veel. Als het regent, rijden we gewoon door.”

De tweede race werd gestart onder verraderlijke omstandigheden. De baan was nog deels nat, maar op de racelijn werd het steeds droger. Tim koos samen met zijn team NXT Racing voor slicks, terwijl een deel van het veld met regenbanden reed. “Ik startte als tweede en kort na de start raakten de nummers 1 en 3 elkaar. Ik kon ze ontwijken, maar zakte terug naar de vijfde plaats. Daarna heb ik ze één voor één ingehaald en ben ik als eerste over de finish gekomen. De keuze voor slicks bleek goed, want in het tweede deel van de race was de racelijn droog.”

Tim van Elleswijk

“Toen ik als eerste over de finish kwam, was ik echt heel blij. Ik wil speciaal mijn ouders en het team bedanken voor hun steun." De dagzege leverde ook een mooie score op voor de NK-stand. "Ik heb dit weekend veel punten kunnen scoren in de strijd om het Nederlands kampioenschap. Het algemene kampioenschap zal het lastig worden, maar in het Parolin-klassement kan ik zeker meedoen om de Nederlandse titel. Daar ga ik in de laatste drie races van het seizoen hard mijn best voor doen.”

Tim van Elleswijk wordt in zijn race-activiteiten ondersteund door zijn sponsoren Administratiekantoor Maas, Rogier Oudenbroek, Dirk van Zon Photography, Boonstoppel Truckservice, Tegelhuis Montfoort en LKP Plants.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS