Karting • Chrono

Winst voor regenrijder Juste Mulder bij NK karting in Assen: “Ik vind het leuk om in de regen te racen”

Uitgegeven door Bart • 2 september 2021 16:28 • Print artikel

Assen - Dat karttalent Juste Mulder over snelheid beschikt, liet hij al meerdere keren zien. Afgelopen weekend op de TT Junior Track in Assen kwam het allemaal samen en stond de 10-jarige karter uit Apeldoorn niet alleen op het podium, het was direct op de hoogste trede. Door twee overwinningen en een tweede plaats pakte Juste de winst in de Parolin Rocky-klasse.

Juste Mulder

Na een tweede tijd in de kwalificatie met 54.189 werd de eerste race onder natte omstandigheden verreden. En waar sommige karters een hekel hebben aan regen, tovert het bij Juste een glimlach op zijn mond. Hij rijdt dolgraag in de regen. “Assen vind ik echt een leuke baan, veel bochten en bochten die je vol gas kunt nemen.”

“De eerste race in de regen ging heel goed. Ik vind het leuk om in de regen te rijden, beetje glijden en spelen. Ik werd vrolijk toen het begon te regenen, omdat het zo’n leuke races oplevert. Ik ben heel snel in de regen en in die race had ik bij de finish een voorsprong van 8 seconden op de nummer 2. Hoe het komt dat ik zo goed ben in de regen, weet ik zelf ook niet.”

Bij de eerste race van het seizoen in Strijen begon het kort voor de finale hard te regen, maar er viel zo veel neerslag dat de race werd afgelast. Tot grote teleurstelling van Juste, want hij was de strijd graag aangegaan. “Ik hoopte echt dat die race door zou gaan, omdat ik goed in de regen kan rijden. Van mij hoeft het niet altijd te regenen hoor. De volgende race is in Berghem en dat is in de regen juist een hele moeilijke baan.”

In Assen klaarde de lucht na de eerste race enigszins op, al bleef de baan nog lange tijd vochtig. Ook in de tweede race pakte Juste de winst. “Het geeft echt een heel goed gevoel als je als eerste over de finish komt. Het was een mooie strijd vooraan. Het is leuker om te vechten voor de zege dan met groot verschil te winnen. De derde race ging ook goed, maar ik ging iets te wijd waardoor iemand mij aan de binnenkant kon inhalen. Dit is mijn eerste podium tijdens een NK en dan ben ik nog eerste ook. Echt heel gaaf.”

Juste Mulder

Vader Gerard Mulder genoot net zo hard van de overwinning van zijn zoon. “Het is heel gaaf dat hij nu op de hoogste trede van het podium staat. Zijn eerste podium tijdens een NK. Tijdens de vorige races heeft hij wat pech gehad. In de trainingen zit Juste er altijd goed bij, maar hij heeft een keer pech met de motor gehad en is er in Strijen een keer afgetikt. Vandaag viel het allemaal de goede kant op.”

In het kampioenschap deed Juste ook goede zaken, al is de concurrentie ook sterk. “Het zit allemaal heel dicht bij elkaar maar door de overwinningen sta ik nu in de top 4. Uiteraard ga ik dit jaar voor de overwinning van het Nederlands Kampioenschap.”

Juste wil via deze weg Wijnand Dorrestijn bedanken voor de tips en begeleiding en Marleen Dorrestijn voor het verzorgen van de geweldige catering tijdens de wedstrijd- en trainingsdagen. Daarnaast wil Juste zijn sponsoren Altios, T-Mobile, HP, Microsoft en Fortinet bedanken en EuroParcs voor de fijne overnachtingen tijdens de kartweekenden. Tijdens het kartweekend in Assen verbleef Juste in Resort Reestervallei van EuroParcs.

Wil je weten hoe Juste Mulder presteert in het NK? Volg dan zijn Instagram-pagina @justemulder.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS