Autosport NL • Dutch Supercar Challenge

Winst in thuisrace voor Lamborghini-coureur Max Weering tijdens Gamma Racing Days: "Veel energie door fans!"

Uitgegeven door Bart • 22 augustus 2019 12:57 • Print artikel

ASSEN – Onder toeziend oog van familie en vrienden snelde Max Weering tijdens de Gamma Racing Days op het TT Circuit van Assen naar een overwinning en een tweede plaats in de Supercar Challenge. De net 19-jarige coureur uit Coevorden won in zijn Lamborghini Super Trofeo EVO de eerste race op zaterdag met overmacht en moest op zondag alleen de ervaren Cor Euser voor zich dulden. “Dit is natuurlijk mijn thuiscircuit en daardoor waren er veel supporters die ik ook wil bedanken. Dit is een erg leuk evenement, er is veel te doen en de tribunes zitten lekker vol.”

Max Weering


Nadat de coureur van Johan Kraan Motorsports in de kwalificatie de tweede tijd had gereden, volgde er in Race 1 een staaltje van machtsvertoon. “De race-pace was simpelweg geweldig”, vertelt Weering. “Ik moest als tweede starten, maar Cor Euser zakte terug waardoor ik op de eerste positie kwam. Dit kon ik volhouden door de hele race constante tijden te rijden. Mijn voorsprong werd alleen maar groter en groter en bedroeg uiteindelijk ruim 29 seconden. Natuurlijk is het echte racen erg leuk, maar om op je thuiscircuit zo oppermachtig te winnen en waar ook nog veel bekenden bij aanwezig zijn, voelt helemaal super.”

In de tweede race op zondag ging Weering er nog een keer goed voor zitten, maar de successeconden speelden hem parten. “De race-pace was wederom top met constante rondetijden. Ik startte als eerste, maar kon die positie niet blijven houden zonder tijd te verliezen. Cor Euser zat achter me te pushen en ik moest hem blokkeren door andere lijnen te rijden. Dat zorgde voor tijdverlies en ik wist dat Cor na de pitstop toch voor me zou staan aangezien ik veel meer successeconden had. Daardoor besloot ik achter Cor aan te rijden, zodat ik een gat kon trekken met de Porsches achter me. Zo ben ik hen wel voorgebleven en als tweede geëindigd.”

Max Weering


De winnaar van de tweede race Cor Euser heeft al meer dan 1000 autoraces achter zijn naam staan. “Het is natuurlijk geen schande om achter hem te finishen. Het is een man met veel ervaring en dat is overal in terug te zien. Natuurlijk had ik beide races eerste willen worden, maar in de huidige situatie hebben we er nu het maximale van kunnen maken.”

Weering genoot van de goed gevulde tribunes langs het TT Circuit. “Het is geweldig om voor zo veel publiek te racen. Ik heb natuurlijk ook de Jumbo Racedagen gereden met de Mazda MX-5. Dat is ook een druk evenement, maar natuurlijk voelt het lekkerder om met je eigen Lamborghini voor zo veel mensen te racen. Het geeft veel energie als er veel bekenden aanwezig zijn, maar het brengt ook de nodige spanning met zich mee.”

De eerstvolgende race in de Supercar Challenge staat voor 5 oktober op het programma op het circuit van Spa-Francorchamps. “Maar de autosport blijft altijd onvoorspelbaar, dus er kan zo ineens een race in een andere klasse tussendoor komen.”

Max Weering bedankt zijn familie en vrienden voor hun steun.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS