Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Winst en teleurstelling voor Toyota in Monza, Robin Frijns P2 in LMP2 en podium Racing Team Nederland + UITSLAG

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 juli 2021 08:56 • Print artikel

Mike Conway, José María López en Kamui Kobayashi hebben de eerste overwinning met de Toyota GR010 Hybrid binnen. Het drietal won de 6 uur van Monza. De coureurs hadden ruim een minuut voorsprong op de Alpine van Matthieu Vaxivierre, Nicolas Lapierre en Andre Negrao.

Toyota

De overwinning leek er in eerste instantie niet in te zitten, nadat Kobayashi de auto onder de brug voor de Ascari aan de kant moest zetten. De Japanner moest een systeem check uitvoeren. Hij verloor daarmee de leiding en viel terug tot achter de Glickenhaus SCG 007 met startnummer 709. De tweede auto van Toyota kende de nodige problemen. Brendon Hartley, Sebastien Buemi en Kazuki Nakajima lagen lange tijd tweede, maar moesten meerdere keren terug naar de pitbox. Uiteindelijk reed de auto 43 ronden minder dan haar winnende teamgenoot en werd als laatste geclassificeerd.

Het zorgde er voor dat de Alpine de belangrijkste tegenstander was van de Toyota met het nummer 7. Glickenhaus kon niet in het gevecht meedoen, nadat de auto van Romain Dumas, Richard Westbrook en Franck Mailleux van de achtste plek naar de vierde plek algemeen ging. De andere Amerikaanse auto met Pipo Derani, Gustavo Menezes en Oliver Pla viel uit.

LMP2
In de LMP2 ging de overwinning naar United Autosports en behaalde daarmee alweer de tweede overwinning. Robin Frijns behaalde met teamgenoot Charles Milesi en Ferdinand Habsburg de tweede plek voor Team WRT binnen. Frijns verloor de eerste plek bij de start en leek deze terug te pakken na de pitstops. Helaas ging het Belgische team net voor de safetycar naar binnen, waardoor United Autosports de leiding opnieuw overnam.

Racing Team Nederland die met een aangepast lineup van start gingen, eindigde als derde. Nyck de Vries en Paul-Loup Chatin namen plaats naast Frits van Eerd, nadat zowel Giedo van der Garde en Job van Uitert positief waren getest op Covid-19. Renger van der Zande behaalde samen met Alex Brundle en Jakun Smiechowski een mooie vierde plek binnen.

Klik " target="_blank">hier voor de volledige uitslag.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS