Formule 1

Winnaar bekendgemaakt voor vernieuwde Williams Autosport Engineer of the Future award

Uitgegeven door Deni Volkers • 5 december 2022 21:15 • Print artikel

Williams Racing is verheugd aan te kondigen dat de winnaar van de vernieuwde Williams Autosport Engineer of the Future Award motorsport ingenieur Michael Preston is.

Award uitreiking Williams

De Williams Autosport Engineer of the Future is een jaarlijkse prijs die wordt uitgereikt tijdens de prestigieuze Autosport Awards en werd gelanceerd in 2015. De winnaar wordt door een gezamenlijke jury van Williams en Autosport gekozen uit een lijst van genomineerden van acht toonaangevende universiteiten met een sterke reputatie op het gebied van engineering en krijgt een stage in een versneld F1-programma en begeleiding van senior ingenieurs.

Dit jaar heeft Williams de prijs herzien om de veranderende aard van de autosportwereld te weerspiegelen en de waarde van toegang voor iedereen te onderstrepen.

De gloednieuwe Williams Autosport Engineer of the Future omvat zowel real-world engineering, in Formule 1 en junior formules, als esports en staat open voor engineeringstudenten van elke hogeschool of universiteit.

De winnaar van 2022, Michael Preston, ambieert een carrière in de echte autosporttechniek en zit momenteel in het race-engineeringteam van Williams Esports, waar hij methodologie en expertise uit de echte wereld ontwikkelt om het werk in de simulators te professionaliseren. Michael krijgt nu een fulltime baan als ingenieur bij Williams Esports en zal in 2023 een testdag voor het Formule 1-seizoen bijwonen om een ingenieur van het raceteam te schaduwen.

De zoektocht naar de Williams Autosport Engineer of the Future van 2023 begint in december, wanneer studenten motorsporttechniek kunnen solliciteren naar een plaats in het programma. Een jury zal in januari beginnen met het beoordelen van een shortlist. De finalisten moeten tussen januari en juli taken en stages met mentorschap voltooien die betrekking hebben op esports race engineering, Driver-in-the-Loop simulatie en/of race engineering. In het vroege najaar zullen de finalisten deelnemen aan technische ondersteuning op het circuit, waarna de jury alle fasen zal beoordelen om de algemene winnaar te selecteren, die in december volgend jaar tijdens de Autosport Awards zal worden bekendgemaakt.

Dave Robson, Hoofd Voertuigprestaties, Williams Racing:

"We zijn verheugd dat we hier bij Williams een vernieuwde Engineer of the Future Award kunnen uitreiken, die de diversiteit van het huidige werk in de autosportindustrie weergeeft en ook de aanvragen verbreedt om een veel bredere groep ingenieursstudenten toegang te geven. We zijn benieuwd hoe Michael zich ontwikkelt in zijn rol bij het Williams Esports team en kijken ernaar uit om hem te integreren in onze F1 testsessie voor ervaring in de echte wereld. Als bedrijf zijn we ongelooflijk enthousiast om te zien hoe deze prijs groeit en welk talent hij aantrekt."

Kevin Turner, hoofdredacteur Autosport:

"Engineers zijn vaak de onbezongen helden van de autosport en zullen in de komende jaren nog belangrijker worden voor de veranderende wereld. Het is fantastisch om Williams, met al haar succes en erfgoed, als partner bij deze prijs te hebben en de toonaangevende ingenieurs van de toekomst te identificeren en te helpen. De wijzigingen in het beoordelingsproces, waarbij werk in de echte wereld en esports worden gecombineerd, moeten alle genomineerden waardevolle ervaring bieden en ons helpen een verdienstelijke winnaar te kiezen. Wij feliciteren Michael met zijn succes in 2022 en kijken uit naar zijn vorderingen in de komende seizoenen."

Steven English, directeur Esports, Williams Racing:

"Michael's uitstekende werk in het esports-team heeft geleid tot mogelijkheden voor hem om circuitervaring op te doen in de echte autosport, waaronder met Carlin in GB3 en F4. We werken ook met enkele coureurs uit de echte wereld in esports, en zij waren zo onder de indruk van hem dat ze hem hebben gevraagd om hen te engineeren in hun echte races. Hij is een uitstekend voorbeeld van hoe echte en virtuele races elkaar overlappen, en hoe studenten en afgestudeerden met beide kunnen samenwerken om hun carrière te bevorderen."

Michael Preston:

"Allereerst wil ik Williams Racing bedanken voor alle kansen die ze me dit jaar hebben gegeven, en ik ben vereerd dat ik als winnaar van deze prijs ben uitgeroepen. Van het leiden van het Williams Esports engineeringteam tot het opdoen van ervaring op het circuit in de echte racerij - iets wat als student of pas afgestudeerde echt moeilijk te verkrijgen is - het is uiterst nuttig geweest om mij te helpen mijn carrière in de autosport voort te zetten. Ik hoop dat ik de correlatie tussen racen in de echte wereld en virtueel racen kan blijven laten zien terwijl ik mijn carrière bij Williams voortzet."

Award uitreiking Williams

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS