Formule 1

Williams-teambaas Roberts: "De nieuwe eigenaren weten ook dat we dit niet snel omdraaien"

Uitgegeven door Bart • 17 september 2020 10:46

Williams is al enkele jaren het zwakste team op de Formule 1-grid. Dit jaar weet George Russell zich in de kwalificatie tussen de auto's van Haas en Alfa Romeo te rijden, maar in de races heeft hij het nog altijd zwaar te verduren. Het familieteam werd verkocht aan de Amerikaanse investeringsmaatschappij Dorilton Capital, maar de nieuwe eigenaren beseffen ook dat een omslag niet 1, 2, 3 gemaakt is.

Nicholas Latifi


Het nieuwe Williams hoopt met de nieuwe investeringen snel de stap naar het middenveld te zetten, maar realisme is noodzakelijk. "De nieuwe eigenaren lopen al een paar weken in de fabriek rond, dus ik heb een tijdje met ze kunnen doorbrengen", aldus de nieuwe interim-teambaas Simon Roberts in een interview met MotorsportWeek. "We kijken naar alle processen en ze zijn overal in geïnteresseerd. Voor hen is dit allemaal nieuw en ze vinden het geweldig."

De mensen van Dorilton Capital weten ook dat Williams een project voor de lange termijn is. "We zijn pas net begonnen en kijken nu wat we gaan doen en hoe we de overname een vervolg gaan geven. Voor 2021 is er een budgetplafond, dus we moeten voorzichtig zijn, maar door dat plafond is er wel een bepaalde vorm van flexibiliteit. We willen de juiste stappen zetten en de nieuwe eigenaren weten ook dat we dit niet snel omdraaien. Het verschil met de top is niet even gefixt. We kunnen niet toveren."

De opvolger van Claire Williams weet zelf nog niet hoe lang hij zijn functie mag bekleden. "Dat hebben we nog niet besproken. Ik heb met de nieuwe eigenaren gesproken. Het zijn geweldige mensen, maar de focus ligt nu niet op mijn functie. We willen stabiliteit binnen het team creëren en een nieuwe start maken. Wie er teambaas wordt, is van secundair belang."



Wil je genieten van nog meer mooie videobeelden? Abonneer je dan ook eens op ons RaceXpress YouTube-kanaal

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS