Formule 1

Williams-teambaas: "Komst Alex Albon niet zo moeilijk als je zou denken"

Uitgegeven door Bart • 9 januari 2022 16:09 • Print artikel

Na de overstap van George Russell naar Mercedes moest Williams op zoek naar een vervanger. Uiteindelijk kwam het Britse team uit bij Alex Albon, maar motorleverancier Mercedes had graag gezien dat Nyck de Vries het stoeltje had overgenomen. Albon maakte al lange tijd deel uit van het Red Bull-programma, maar zowel Red Bull als Mercedes hielden een overgang niet tegen.

Alex Albon


Williams-directeur en teambaas Jost Capito had wellicht een moeizamere onderhandeling verwacht, maar kwam er vlot uit met Christian Horner en Albon zelf. De link met Mercedes vormde geen obstakel en ook Toto Wolff ging niet dwarsliggen. Red Bull heeft wel de optie om Albon na dit jaar terug te halen.

"Ik heb alles besproken met Christian Horner en Red Bull wilde echt graag een F1-stoeltje voor hem regelen", aldus Capito tegenover het Duitse Formel1.de. "Daarom waren de onderhandelingen ook niet zo moeilijk als je zou denken. Red Bull wilde een stoeltje en wij wilden Albon. Toto had er geen probleem mee dat Alex Red Bull zou verlaten voor ons."

Capito geeft aan dat Mercedes geen veto heeft over de keuze van de coureurs bij Williams. "We hebben geen verdere verplichtingen naar Mercedes. Het is altijd duidelijk geweest dat wij zelf de keuze voor de coureurs mogen bepalen. Wij kiezen de coureurs waarvan wij denken dat ze het beste bij het team passen. Dat is ook gunstig voor Mercedes, want zij willen dat het klantenteam zo goed mogelijk presteert. Ik heb al jarenlang een goede relatie met Toto. Dat is door deze zaak zeker niet veranderd."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS