Formule 1

Williams laat zich inspireren door jaren '80 en '90: "We hebben de ambitie om aan de top terug te keren"

Uitgegeven door Bart • 5 maart 2021 14:32 • Print artikel

Williams Racing heeft vrijdagmiddag de auto voor 2021 gepresenteerd. De FW43B voor George Russell en Nicholas Latifi heeft een totaal nieuwe look gekregen. De Britse grootmacht van weleer heeft zich laten inspireren door de succesperiode in de jaren '80 en '90. In die jaren werd ook een blauw-wit-gele livery gebruikt.

Williams FW43B


De nieuwe directeur van Williams Racing Jost Capito zegt in een eerste reactie dat de nieuwe livery het begin van een tijdperk moet worden. "Williams is een icoon in de motorsport, een team dat een succesreputatie heeft opgebouwd door pure vastberadenheid, innovatie, passie, kennis en een absolute winnaarsmentaliteit. Ieder sportteam heeft te maken met hoogte- en dieptepunten. Historisch succes kan een sterke motivator zijn, maar je kunt er niet op vertrouwen."

"Daarom hebben we een frisse, nieuwe livery bedacht voor onze auto voor 2021", zo vervolgt Capito. "We erkennen het verleden en willen het Williams DNA blijven behouden. Aan de andere kant kijken we naar de toekomst en onze ambitie voor de lange termijn om aan de top terug te keren. We zijn net begonnen en hebben nog een lange weg te gaan, maar we zitten op schema en kunnen positief vooruitkijken."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS