Formule 1

Williams gaat graag in gesprek met Audi: "Dan zullen we ook gaan praten"

Uitgegeven door Frank Korsel • 12 mei 2022 07:58 • Print artikel

De komst van de Volkswagen Group-merken Audi en Porsche in de Formule 1 lijkt in kannen en kruiken. Enige tijd geleden maakte de grote baas van het Volkswagen-concern bekend dat de twee bekende Duitse merken de top van de autosport zullen betreden, zelf laten Porsche en Audi hier nog niets over weten. Maar een aankondiging hangt in de lucht.

Williams F1

Het is nog niet duidelijk in welke hoedanigheid deze twee merken de sport zullen betreden. Volgens de geruchtenmolen zou Porsche zich aansluiten bij het Oostenrijkse Red Bull Racing. In eerdere geruchten kwam naar buiten dat Audi interesse zou hebben om in zee te gaan met McLaren, deze berichten werden door de grote baas van McLaren, Zak Brown van tafel geveegd.

Nu lijkt de voornaamste kandidaat voor een samenwerking met Audi het team van Williams te zijn. Jost Capito, die teambaas is bij Williams is geen onbekende in het Volkswagen-concern. Hij werkte namelijk jaren lang in de rally-racerij voor het team van Volkswagen. Tegenover Auto Bild vertelt Capito het volgende: "Het is voor elk team interessant om samen te werken met een automerk. Als ze echt iets hebben besloten, dan zullen we ook gaan praten."

"Er is nog geen definitieve go en de nieuwe motorreglementen zijn ook nog niet definitief vastgesteld. Zover ik weet hangt de beslissing van de Volkswagen Group ook af van de motorreglementen. Ik denk dat dit rond komt in de komende weken en dan zien we wel verder."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS