Formule 1

Williams blij met fantastische kans voor George Russell: "Kijken uit naar deze verse ervaring"

Uitgegeven door Wim Boekel • 2 december 2020 08:43 • Print artikel

George Russell is door Mercedes aangewezen als de tijdelijke vervanger van Lewis Hamilton. De zevenvoudig wereldkampioen moet de Grand Prix van Sakhir aan zich voorbij laten gaan vanwege een positieve coronabesmetting. De plek van de Brit bij Williams wordt ingenomen door landgenoot Jack Aitken. Wiliams-teambaas Simon Roberts is blij dat hij beide coureurs zo’n mooie kans kan geven.

George Russell


"Het mag geen geheim zijn dat we al lang partner van Mercedes zijn en dat George aan dat team verbonden is", zegt Roberts op de website van Williams. "Ik ben blij voor George dat hij deze unieke kans krijgt bij de huidige wereldkampioen bij de constructeurs. We hebben hard gewerkt om deze overeenkomst met Mercedes te sluiten en deze kans voor George mogelijk te maken. We kijken er naar uit hoe hij met deze nieuwe ervaring bij ons zal terugkeren en wensen hem dit raceweekend veel succes."

"Aan de andere kant zijn we ook blij dat we met Jack Aitken een ander Brits talent een kans kunnen geven om zijn Formule 1-debuut te maken", aldus Roberts. "Jack heeft zich aan het begin van dit seizoen bij ons aangesloten, maar door alle Covid-19 beperkingen heeft hij minder interactie met het team kunnen hebben als we zouden willen. In korte tijd is hij een gewaardeerde kracht binnen het team geworden. We kijken er naar uit hoe hij zijn ervaringen uit de trainingen om kan zetten naar een compleet raceweekend."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS