Formule 1

Williams Racing rijdt in Monaco zijn 750ste Grand Prix in Formule 1 en viert dit met de fans

Uitgegeven door Pascal Wekema • 13 mei 2021 12:54 • Print artikel

Williams Racing viert een mijlpaal in de vijfde race van het Formule 1-seizoen 2021, aangezien het iconische Britse team pas het derde team is in de geschiedenis van de sport, dat deelneemt aan 750 Grands Prix. Deze enorme prestatie wordt gevierd in de aanloop naar de Grand Prix van Monaco met een campagne die via meerdere kanalen is gepland, om de ongelooflijke reis van de organisatie, opgericht door Sir Frank Williams en Sir Patrick Head in 1977, te belichten.

Williams F1 Racing

Sinds de oprichting van het team zijn mensen een belangrijke sleutel geweest. Wanneer je bij het team komt als coureur, medewerker of fan, word je een deel van het Williams verhaal. McLaren en Ferrari zijn de enige teams die aan 750 Grands Prix hebben deelgenomen.

Williams viert het jubileum door supporters, medewerkers en andere sportpersoonlijkheden aan te moedigen zich de race of het moment in hun leven te herinneren dat ze Williams begonnen te volgen en te steunen en ze vervolgens een simpele vraag te stellen: wat is je startnummer? Na het achterhalen van hun startnummer met behulp van een op maat gemaakte rekenmachine op de Williams-website, zullen honderd gelukkige fans hun naam tijdens het Monaco-weekend in de halo van de FW43B zien verschijnen.

Jost Capito, CEO van Williams Racing zei hierover: “Bij Williams ging het altijd om mensen; degenen die voor het team werken, samen met onze fans van over de hele wereld. Deze mijlpaal gaat over het vieren van iedereen die op deze reis naar 750 Grands Prix is geweest en deze reis met ons zal voortzetten, terwijl het team een nieuw tijdperk ingaat. We zijn verheugd om enkele van de ongelooflijke verhalen te delen die het team hebben gemaakt tot wat het nu is. En we horen graag van supporters die hun eigen geweldige verhalen hebben over wat Williams voor hen betekent".

Bij de Grand Prix van Monaco zelf, zal de FW43B een speciaal ‘750 Grands Prix’ -logo hebben, terwijl het aantal races van elk teamlid op hun tenue staat. Fans kunnen voor een beperkte periode een feestelijke ‘Williams Racing Umbro 750 Grands Prix’ als merchandise kopen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS