Formule 1

Williams F1 nog niet in gesprek met Volkswagen: "Wanneer we een telefoontje krijgen..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 31 januari 2022 21:14

Williams-directeur Jost Capito heeft een verleden bij Volkswagen. De geruchten dat een of meer merken van de VAG-groep in 2026 naar de Formule 1 zal komen, gaat al een tijdje rond. De link tussen Williams en de Duitse autofabrikant is dan ook snel gelegd.

Formula One Williams F1

“De Formule 1 heeft in de afgelopen jaren meer interesse gekregen en nu is het erg attractief voor fabrikanten”, aldus Capito tegen het Duitse RTL. “Ik zou blij zijn als Volkswagen besluit naar de F1 te komen met een of meerdere merken.”

Op dit moment wordt Audi met McLaren gelinkt en Red Bull gaat mogelijk een samenwerking met Porsche aan in de toekomst. Volgens de Williams-directeur zijn er nog geen formele gesprekken met het team uit Grove. “Het heeft geen zin om er over te spreken, voordat zij besloten hebben om echt in de F1 te stappen”, aldus Capito. “Wanneer we een telefoontje krijgen, denk ik niet dat er geen team is dat met ze wil praten. Met uitzondering van Mercedes, maar het is niet logisch tot er een beslissing gevallen is. Er is geen reden om er nu hoop op te vestigen. Het moet stap voor stap gaan.”

Wat betreft het komende seizoen heeft de Duitser overigens niet de illusie dat Williams of een ander klein team de stap naar voorkant van de grid kan maken. “Dat moet met deze nieuwe regels voorkomen worden”, zegt Capito daarover, die vervolgt over een mogelijkheid als Brawn GP die in 2009 een gat in de regels vonden. “We hebben zoiets zeker niet gevonden. Laten we gaan zien of iemand wat gevonden heeft, maar wij zeker niet.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS