Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

Wielerlegende Tom Boonen versterkt het Donkervoort-team in België

Uitgegeven door Aliza Kaligis • 21 februari 2021 10:03 • Print artikel

Wielerkampioen Tom Boonen is overgeschakeld van Donkervoort-bezitter en -liefhebber naar dealer. Hij heeft al jaren een Donkervoort D8 GTO-RS, maar nu verwelkomt hij in het Belgische Zandhoven andere liefhebbers en kopers bij zijn bedrijf Iconic Cars, dat hij samen met de ervaren autodealer Steve Lismont heeft.

Wielerlegende Tom Boonen versterkt het Donkervoort-team in België

Het bedrijf was al gespecialiseerd in ultra-exclusieve auto’s, waar de Donkervoorts vanaf nu deel van uitmaken. Bij Iconic Cars kunnen nieuwe en gebruikte Donkervoorts worden aangeschaft. Bovendien fungeert het bedrijf als hub voor onderhoud, upgrades en reparaties; vanaf de officiële dealer voor België worden de auto’s getransporteerd naar Lelystad.

Het bedrijf van de wielerlegende is de zesde officiële Donkervoort-dealer in Europa. De andere vijf zijn uiteraard het hoofdkwartier in Lelystad, plus dealers in Parijs, München, Düsseldorf en Genève.

“Dit is groot nieuws voor ons, want het verbetert ons netwerk in Europa wederom sterk,” zegt Denis Donkervoort, managing director van Donkervoort Automobielen. “Natuurlijk hebben we onze thuisbasis in Lelystad en de vestiging in Düsseldorf, een volledige dochteronderneming, maar met Iconic Cars wordt de groep van onafhankelijke dealers een stuk sterker.”

“We zijn blij dat we liefhebbers en bezitters van Donkervoorts in België nu beter kunnen bedienen, temeer omdat we zulke gerespecteerde en innovatieve experts op het gebied van luxemerken als partner hebben. We zijn blij dat we Tom Boonen kunnen verwelkomen, die als Donkervoort-rijder al vijf jaar deel uitmaakt van onze extended family. Hij gelooft zozeer in ons product, dat hij zijn eigen tijd en geld nu investeert om ook een deel van onze toekomst te worden.”

Bij Boonens Iconic Cars — what’s in a name? — worden nieuwe Donkervoorts verkocht, maar ook exemplaren die al gekoesterd zijn door een eerdere liefhebber. Het bedrijf was al gespecialiseerd in de exclusiefste supercars en hypercars van de wereld; Donkervoort wordt nu aan dat portfolio toegevoegd. Niet alleen voor de verkoop, maar ook als hub voor service en onderhoud; vanaf hier worden de auto’s daarvoor naar Lelystad getransporteerd.

Wielerlegende Tom Boonen versterkt het Donkervoort-team in België

De 40-jarige Boonen, vrijwel zeker één van de beroemdste sporters van België, heeft een lange geschiedenis als het aankomt op discipline en competitiviteit, maar staat ook bekend om zijn sportiviteit. Zijn carrière op twee wielen bracht hem onder meer vier overwinningen in Parijs-Roubaix, drie zeges in de Ronde van Vlaanderen en zes etappezeges in de Tour de France. In 2017 wendde hij zich tot raceauto’s, maar een liefhebber is hij al veel langer — als eigenaar van een Donkervoort GTO-RS en als enthousiaste deelnemer aan trackdays.

“Ik heb nu een aantal jaren een Donkervoort en ik geloof in dit merk. Niemand anders maakt een auto die je zo betrekt bij het rijden en zo direct is als een Donkervoort,” zegt Boonen. “Om de officiële dealer voor België te worden is een enorme eer en we kunnen niet wachten om het enthousiasme verder uit te dragen.”

Iconic Cars heeft op dit moment meerdere Donkervoorts op voorraad, waaronder een D8 GTO-40, een D8 met Cosworth-motor en diverse oudere modellen. Bovendien is er een D8 GTO-JD70 (FOTO'S) in bestelling, die naar verwachting in juni wordt geleverd.

De nieuwe Belgische dealer is van plan om dit jaar (als de coronamaatregelen het toestaan) aanwezig te zijn op de meeste trackdays van Donkervoort, te beginnen met die op Spa-Francorchamps (27 maart).

Andere dealers en servicepunten van Donkervoort zijn te vinden net buiten Orleans in Frankrijk, tussen Lyon en Genève (eveneens in Frankrijk), in Barcelona (Spanje) en in Tel Aviv (Israel) — en natuurlijk in Lelystad en Düsseldorf.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS