Formule 1

Wie wint de Grand Prix van Engeland, Max of Lewis? "Dat is gaaf! Je weet het echt niet"

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 juli 2021 09:42 • Print artikel

Na drie gewonnen races door Max Verstappen, moet Lewis Hamilton voor het eerst sinds jaren de achtervolging inzetten in de strijd om de wereldtitel Formule 1. Nadat de Red Bull op Paul Ricard en de Red Bull Ring domineerde, is de algehele verwachting dat de Red Bul en de Mercedes veel meer aan elkaar gewaagd zijn op Silverstone. Jenson Button durft er geen uitspraak over te doen. “Dat is gaaf! Je weet het echt niet”, als Button voor Sky Sports wordt gevraagd of Max Verstappen of Hamilton gaat winnen. “Normaal kun je al snel in het seizoen zeggen dat het kampioenschap naar Mercedes gaat en het waarschijnlijk Lewis Hamilton is die kampioen wordt. Hoewel, dit jaar heeft hij een echte uitdaging!”

Lewis_Hamilton_Max_Verstappen_champagne

“Hij weet dat hij op het moment achterligt op Verstappen in het kampioenschap, maar hij gaat later dit jaar er weer volop tegenaan op de baan, om tegen Max te vechten. Dat gevoel heb ik. En Silverstone is een circuit waar de Mercedes het goed zou moeten kunnen doen, dus gaat het een close gevecht met Max worden. En ik denk ook dat Lewis van de strijd geniet. Hij houdt ervan om tegen iemand te vechten op de baan.”

De wereldkampioen van 2009 denkt ook te weten waarom Lewis Hamilton voor twee jaar bij Mercedes heeft bijgetekend. “Hij weet hoe getalenteerd Max is en hij weet ook hoe goed de Red Bull is”, zegt de voormalig F1-coureur. “Dus ja, ik denk dat het een interessant gevecht voor hem is en het laat ook zien dat hij nog steeds interesse in de Formule 1 heeft en daarom heeft hij een nieuw tweejarig contract getekend.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS