Formule 1

Wie gaat Lewis Hamilton vervangen? Wordt het Stoffel Vandoorne of toch George Russell?

Uitgegeven door Bart • 1 december 2020 09:51 • Print artikel

Nu Lewis Hamilton vanwege een positieve coronabesmetting niet kan deelnemen aan de Sakhir Grand Prix, is het de vraag wie de dominante Mercedes mag gaan besturen. Reservecoureur Stoffel Vandoorne test vandaag nog in Valencia in de Formule E, maar zou op woensdag sowieso al naar Bahrein vliegen. De 28-jarige Belg maakt een grote kans om dit weekend in de Formule 1 in actie te komen.

Stoffel Vandoorne


Het zou ook kunnen zijn dat Mercedes kiest voor George Russell als vervanger van Lewis Hamilton. In dat geval zou Vandoorne wellicht in de Williams in actie kunnen komen. Een groter contrast is haast niet mogelijk, maar Vandoorne is niet voor niets reservecoureur en zal graag weer willen ruiken aan een kans in de koningsklasse.

Vandoorne had bij McLaren de pech van de zeer mager presterende auto, maar was de Formule 1 binnengekomen als GP2-kampioen. In 2019 werd hij vervangen door Lando Norris en maakte hij de overstap naar de Formule E. Dit jaar pakte de Belg in de elektrische klasse een overwinning in Berlijn en eindigde hij op de tweede plaats in het kampioenschap achter Antonio Felix da Costa.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS