Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Wie gaan voor Scuderia Cameron Glickenhaus rijden? "Een mix van F1, LMP1 of LMP2 achtergrond"

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 januari 2021 09:01 • Print artikel

Scuderia Cameron Glickenhaus debuteert dit jaar in de LMH-klasse van de FIA World Endurance Championship. De auto wordt op dit moment gebouwd, maar het is nog onduidelijk wie er in de twee LMH-bolides van het team gaan plaatsnemen.

Glickenhaus-HyperCar-Le-Mans-Graphic_1

“Ik denk dat het eerlijk is om te zeggen dat coureurs die in de LMH rijden een Formule 1, LMP1 of LMP2 achtergrond hebben”, aldus James Glickenhaus tegen Sportscar365. “Het wordt een mix van ervaren piloten en jonge, snelle en opkomende jongens. Om de topcoureurs in de wereld van vandaag in onze auto te krijgen, die Le Mans willen winnen, is geen lastige taak. We hebben wat verrassende namen die willen testen en we gaan fantastische coureurs hebben. Dat wordt geen probleem.”

“Er gaan mensen al in februari testen, we gaan daarmee door tot in maart. In maart nemen we een beslissing. Het enige probleem is de COVID-situatie. We hopen om jongens van de VS te gebruiken, maar die keuze kan een onpraktische zijn totdat het trans-Atlantisch reisverkeer weer gaat lopen. Totdat mensen vaccinaties krijgen kan het maken van een goede keuze, lastig zijn.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS