Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Wereldkampioen Nyck de Vries gehuldigd in Parijs: "10 jaar geleden kreeg ik een rekensom van Jean Todt..."

Uitgegeven door Bart • 17 december 2021 10:14 • Print artikel

Nyck de Vries werd donderdagavond net als Max Verstappen gehuldigd in Parijs. De 26-jarige coureur mocht bij het FIA Gala met zijn auto het podium oprijden en kreeg de beker voor zijn kampioenschap in de Formule E. De Vries is de eerste officiële wereldkampioen in de volledig elektrische klasse. Op het podium vertelde de Mercedes-coureur een fraaie anekdote over een eerdere ontmoeting met FIA-voorzitter Jean Todt.

Nyck de Vries


"U kunt het zich wellicht niet meer herinneren, maar 10 jaar geleden hebben we elkaar al eens ontmoet. Dat was ook hier in Parijs bij het CIK-FIA Gala. Voor mij was het intimiderend om u te ontmoeten, ik was een beetje bang. Ik weet nog dat u me een rekensom gaf en ik wist daar het antwoord niet op. U vertelde me nog dat u nooit een coureur in dienst zou nemen die slecht in rekenen was. Ik voelde me best slecht toen, maar heb ervoor gekozen om daarna hard te werken en mijn weg omhoog te vechten. Gelukkig heb ik een geweldig team gevonden in Mercedes, waar ze mijn gebrek aan wiskundig talent voor lief nemen."

Vervolgens blikte De Vries terug op het Formule E-seizoen. "Het was echt een achtbaan voor iedereen. We zijn sterk begonnen in Saudi-Arabië, maar werden daarna een beetje gestraft voor dat succes. Vanaf dat punt was het een crazy ride. Iedereen heeft hoogte- en dieptepunten gehad. In de voorlaatste ronde presteerden we sterk, maar ik dacht nog dat we wellicht te vroeg gepiekt hadden. Bij de laatste ronde in Berlijn zat ik niet in de goede kwalificatiegroep, maar gelukkig had ik het geluk en kon ik de eerste wereldkampioen in de Formule E worden. Het is geweldig dat ik hier nu sta als kampioen en ik wil graag mijn geweldige team Mercedes bedanken."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS