Formule 1

Werd dit Nyck de Vries fataal? "Ik wilde geen twee coureurs tegelijkertijd vervangen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 september 2021 18:26 • Print artikel

Alex Albon en Nicholas Latifi vormen volgend jaar de line-up bij Williams. Daarmee ging een stoeltje aan de neus van Nyck de Vries voorbij. Teambaas Jost Capito wilde graag continu´teit in de line-up en dat zou wel eens de oorzaak kunnen zijn dat onze landgenoot het stoeltje is misgelopen.

F1 2021 Nyck de Vries


"Het was echt een lastige beslissing, omdat er een paar echt goede en veelbelovende coureurs rondlopen", aldus Capito tegenover Racefans. "We hebben uiteindelijk gekozen voor een combinatie van jeugd en Formule 1-ervaring en wat goed bij ons team past."

Overigens kennen Albon en Latifi elkaar al uit hun Formule 2-tijd bij DAMS. "Ze hebben een erg goede relatie", vervolgt de Duitser. "Dat is belangrijk voor de positie die Williams nu inneemt. Er moet een goede band en communicatie zijn tussen beide kanten van de garage. Ze hebben al eerder samengewerkt en kennen elkaar goed. Dat hebben we ook meegenomen in onze afwegingen. Met Nicholas kiezen we voor continu´teit. Ik wilde geen twee coureurs op hetzelfde moment vervangen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS