Formule 1

Welke circuits wil Max Verstappen op de kalender houden? "De baan is erg old-school, daarom zou ik gaan voor..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 18 november 2020 15:55 • Print artikel

Dit jaar staan er door Covid-19 een aantal andere circuits dan gebruikelijk op het F1-programma. Welke races zou Max Verstappen graag terugzien op de kalender? Het mag duidelijk zijn dat de Red Bull-coureur een voorkeur heeft voor de old-school circuits. “We hebben een paar mooie circuit gehad”, zegt Verstappen tegen Racefans. “Portimão was gaaf, ik hoop alleen dat we wat meer grip kunnen krijgen als we daar weer naar toe gaan. Imola was mooi. Ik denk dat de baan erg old school is. Van de Nürburgring heb ik ook genoten, dus zijn er eigenlijk wel een paar die wat Grands Prix van de normale kalender kunnen vervangen.”

Max_Verstappen_Imola_F1_Red_Bull

Nu Vietnam van de kalender is gevallen, wordt aan de Nederlander gevraagd met welke circuit hij deze graag opgevuld zou willen zien. “Ik zou voor Imola gaan”, zegt de 23-jarige Nederlander. “Het is wat meer old school. Je rijdt in sommige bochten helemaal naar boven naar het gravel, waardoor als je er te wijd gaat, je er ook af ligt. Mugello was ook mooi. Zoals ik zei, is het beter om er een paar af te halen van die we nu hebben en dan deze ervoor in de plaats te zetten.”

Het toevoegen van deze races aan de overvolle kalender is natuurlijk lastig. “We hebben een grote groep volgers, niet alleen op de baan, maar ook op het scherm. Op een gegeven moment zijn mensen verzadigd en willen ze niet nog een Formule 1-race in het weekend zien”, vervolgt Verstappen. “Maar het is niet aan mij om daarover na te denken. 23 races is al een behoorlijke inspanning. Het is niet alleen de anderhalf uur die je op zondag op de televisie ziet. Het is veel meer, met al dat werk achter de schermen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS