Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Welk team is sinds het begin de meest succesvolle renstal in de Formule E?

Uitgegeven door Aliza Kaligis • 25 februari 2021 13:04 • Print artikel

Deze week (vrijdag 26 en zaterdag 27 februari) begint op het stratencircuit in Diriyah in Saoedi-Arabië het nieuwe seizoen van de Formule E. Voor de raceserie met elektrisch aangedreven formulewagens is er sprake van een mijlpaal, want voor het eerst heeft de klasse de volwaardige WK-status gekregen van de wereldwijde autosportfederatie FIA. Audi is er dit jaar voor het laatst met een eigen fabrieksteam bij en richt zijn pijlen vanaf volgend jaar op andere ambitieuze en innovatieve autosportprogramma’s.

Audi-teams maken zich op voor nieuw seizoen Formule E

Het seizoen 2021 is het zevende jaar van de Formule E, waarin opnieuw twaalf teams en 24 rijders met elektrisch aangedreven formulewagens op stratencircuits om het kampioenschap strijden. Team Audi Sport ABT Schaeffler, dat als fabrieksteam voor Audi deelneemt, is met 43 podiumplaatsen in de zes tot dusver verreden seizoenen het meest succesvolle team in de serie. De Braziliaan Lucas di Grassi, die in 2017 het kampioenschap op zijn naam schreef, is al vanaf het begin één van de vaste rijders van het team. Dit jaar is René Rast zijn teamgenoot. De Duitser maakt de volledige overstap naar de Formule E vanuit de DTM, waarin hij de afgelopen drie seizoenen met Audi twee keer de kampioenstitel behaalde en eenmaal als tweede eindigde.

Van Formule E naar Dakar
“We hebben een volledig nieuwe eigen aandrijflijn ontwikkeld en daarvoor de volledige structuur van het team en alle details verder verfijnd. Als altijd is het ons doel om races te winnen,” verklaart Julius Seebach, directeur Audi Sport GmbH en verantwoordelijk voor de autosport bij Audi. Het wordt het laatste jaar voor Audi met een eigen fabrieksteam in de Formule E. Vanaf volgend jaar wordt de deelname aan de Dakar-rally met een innovatief nieuw prototype met elektrische aandrijving het hoofdprogramma van de sportactiviteiten van het merk.Ben jij al gratis abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS