Formule 1

Weersverwachting voor de Japanse Grand Prix: forse regenbuien op vrijdag, zon op zaterdag en zondag nog onzeker

Uitgegeven door Bart • 7 oktober 2022 01:10

Net als bij de Grand Prix van Singapore keert de Formule 1 ook na drie jaar weer terug op Japanse bodem. De race op Suzuka kon in 2020 en 2021 vanwege de coronapandemie niet doorgaan. Komend weekend heeft Max Verstappen alles in eigen hand om zijn tweede wereldtitel veilig te stellen. Als de Red Bull-coureur wint en de snelste raceronde rijdt, zet hij de concurrentie op onoverbrugbare achterstand. We kijken alvast vooruit naar het weerbericht voor de komende dagen.

Verstappen Perez


Het weerbericht belooft weinig goeds voor de vrije trainingen op vrijdag. Er worden forse regenbuien voorspeld. De trainingen starten om 12:00 en 15:00 lokale tijd en dan is de kans op neerslag bijna 100 procent. De temperatuur komt bij een zwakke wind uit op 17 graden.

Voor de derde vrije training en de kwalificatie op zaterdag ziet het weerbeeld er een stuk beter uit. De zon laat zich regelmatig zien, het waait wel iets harder en de temperatuur stijgt naar zo'n 24 graden. De luchtvochtigheid daalt naar zo'n 60 procent en de kans op neerslag bedraagt slechts 10 procent.

Voor de race op zondag is het weer nog onzeker. Er wordt voor zondag in Suzuka regen voorspeld, maar de meeste neerslag valt zoals het er nu uitziet pas na de race. Toch kan er tijdens de race wel een bui vallen. De temperatuur komt dan uit op zo'n 21 graden.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS