Formule 1

Weersverwachting Formule 1 in Oostenrijk - tijdens de vrije training kans op onweer!

Uitgegeven door Ed Aldus • 25 juni 2021 07:58 • Print artikel

Dit weekend wordt voor de achtste keer dit jaar een Grand Prix verreden. Deze keer in Oostenrijk op de Red Bull Ring in de vorm van de 2021 Formula 1 BWT Grosser Preis Der Steiermark. Het circuit ligt in Spielberg bij Knittelfeld. Speciaal voor RaceXpress.nl blikt professioneel weerman Ed Aldus vooruit op de komende dagen.

Kan Max Verstappen winnen op de Red bull Ring


Op vrijdag wordt natuurlijk weer de eerste en tweede vrije training verreden. Het is dan wisselend bewolkt en er staan dan ook enkele regen- of onweersbuien op het programma. Het kwik in de thermometer loopt op naar een zomerse 25 graden. De wind waait slechts zwak, windkracht 2, en komt uit het noordoosten.

Zaterdag dan vrij baan voor de laatste vrije training en de kwalificatierondes. Er is flink wat zonneschijn en het blijft de hele dag droog. Het wordt wat warmer met in de middag een temperatuur van maximaal 27 graden. Er waait slechts een zwakke oostenwind, windkracht 2.

Ook tijdens de race op zondag ziet het weer er goed uit. Het wordt ronduit zomers warm met een maximumtemperatuur van 28 graden. Verder is het vrij zonnig en bestaat er op dit moment aan het eind van de middag kans op een onweersbui. De wind waait zwak en komt uit het zuidoosten. Bron: Weerman Ed Aldus

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS