Formule 1

Weersverwachting Formule 1 in België - Aanvoer van frisse lucht naar Belgische Ardennen

Uitgegeven door Ed Aldus • 26 augustus 2021 09:39

Het komend weekend wordt de twaalfde Grand Prix van 2021 verreden op het circuit van Spa-Francorchamps in België. Weerman Ed Aldus kijkt speciaal voor de Belgische en Nederlandse Formule 1-fans vooruit op het weer van de komende dagen. Een krachtig hogedrukgebied ligt ten noordwesten van de Britse Eilanden en strekt zich helemaal uit over Scandinavië naar Rusland. Het zorgt voor een noordelijke stroming waarmee frisse en vochtige lucht naar de Belgische Ardennen wordt gevoerd.

Welcome to Circuit de Spa Francorchamps F1 GP Belgium

Op vrijdag worden de eerste en tweede vrije trainingen gereden. Er is flink wat bewolking aanwezig met af en toe zon en er vallen ook een paar buien. Met een middagtemperatuur van slechts 15 graden is het fris. Er staat een zwakke tot matige noordwestenwind.

Zaterdag is het tijd voor de derde vrije training en de kwalificatierondes. Het is een overwegend bewolkte dag met nog steeds enkele buien. Bij een matige noordenwind wordt het opnieuw 15 graden.

Ook op zondag is het tijdens de Grote Prijs Formule 1 in Spa meest bewolkt weer en kan er nog een regenbui voorkomen. De temperatuur komt op het vertrouwde niveau van 15 graden en de noorden- tot noordwestenwind waait zwak of matig. Bron: Weerman Ed Aldus

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS