Formule 1

Weersverwachting Formule 1 Grand Prix van ItaliŽ: een hoofdrol weggelegd voor de zon

Uitgegeven door Ed Aldus • 9 september 2021 22:16 • Print artikel

Na een overweldigend raceweekend voor Max Verstappen in Zandvoort kijken we nu naar de Grand Prix in ItaliŽ. De veertiende race wordt gehouden op het Autodromo Nazionale di Monza en deze GP heeft een afwijkend tijdschema. Zo is er vrijdag maar een vrije training en om 18.00 uur staat de kwalificatie op het menu. Op zaterdag is de tweede vrije training om 12.00 uur gevolgd door een 30 minuten durende F1-Sprintrace. Speciaal voor RaceXpress kijkt professioneel weerman Ed Aldus naar het weer in Monza. De weersverwachting ziet er voor het weekend bijzonder goed uit, al zou Max best wel een bui kunnen gebruiken.

Max Verstappen Monza

Op vrijdag schijnt tijdens de eerste vrije training en de kwalificatie de zon flink en blijft het droog. De kans op neerslag bedraagt 20% en er worden 9 zon-uren verwacht. De temperatuur loopt op naar een ronduit zomerse waarden van 28 graden. Er waait een zwakke zuidwestenwind.

Zaterdag wordt de tweede vrije training verreden en is het tijd voor de sprintrace. Ook dan blijft het droog schijnt de zon volop. Het wordt nog een graadje warmer, de temperatuur komt uit op 29 graden. Opnieuw staat er nauwelijks wind uit het zuidwesten.

Ook op de dag van de Grand Prix is een hoofdrol weggelegd voor de zon en blijft het droog. De zon schijnt gedurende 11 uur en de kans op regen bedraagt 10%. In de middag kan de tropische grens van 30 graden worden aangetikt. Er staat een zwakke zuidwestenwind, kracht 2. /Bron: Weerman Ed Aldus

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS