Formule 1

Weersverwachting F1 Silverstone: Wisselvallig weekend met reële kans op regen

Uitgegeven door Bart • 1 juli 2022 06:28 • Print artikel

Het Formule 1-circus trekt dit weekend naar de bakermat van de koningsklasse: Silverstone. Op het iconische F1-circuit staat de tiende race van het seizoen op het programma. De meeste teams hebben hun thuisbasis in de omgeving van het Britse circuit en kennen de weersomstandigheden maar al te goed. Ook dit weekend belooft het een wisselvallig weekend te worden.

Silverstone


Voor de vrijdag in Silverstone wordt een regenachtige dag voorspeld. Met name in de ochtend en tijdens de eerste vrije training zullen er buien vallen. In de middag neemt de regenkans wat af en loopt de temperatuur op naar zo'n 20 graden. Daarnaast kan de wind een rol spelen.

Op zaterdag is het tijd voor de derde vrije training en de kwalificatie. Het weerbeeld is opnieuw wisselvallig. De regenkans ligt rond de 80 procent, maar het is de vraag of de kwalificatie nat of droog zal verlopen. De teams zullen snel moeten kunnen schakelen tussen slicks, intermediates of full wets.

Voor de racedag op zondag ziet het weerbeeld er iets beter uit. Zon en wolken wisselen elkaar af en de temperatuur komt opnieuw uit op zo'n 20 graden. De race zal waarschijnlijk onder droge omstandigheden worden verreden, maar met het Britse weer weet je het natuurlijk maar nooit.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS