DTM

Weersverwachting DTM -weekend Assen: wat voor weer wordt het op het TT-Circuit Assen?

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 17 september 2021 11:19

Tijdens het DTM-weekend op het TT Circuit Assen ziet het weer er veelbelovend uit voor de fans teams en coureurs. Het weekend begint op vrijdag algemeen bewolkt en lokaal komt eerst mist voor. De grijzigheid verdwijnt en dan volgt een dag met vrij veel bewolking, maar ook af en toe zonneschijn. De meeste plaatsen houden het droog, maar lokaal is wat lichte (mot)regen niet uitgesloten. Het wordt 18 tot 22 graden. Komende nacht ontstaat op uitgebreide schaal nevel en mist die morgenochtend langzaam oplost. De rest van het weekend is er een mix van zon en wolken. De temperatuur stijgt naar 19 tot 22 graden, zondag is het overal een graadje minder warm.

DTM 2021 Assen


Het is vanochtend over het algemeen bewolkt en in het oosten en noordoosten, maar ook in delen van Zeeland komt mist en laaghangende bewolking voor. De mist en lage wolken lossen in de loop van de ochtend op. Elders zijn er vrij veel wolkenvelden, maar ook enkele opklaringen. Verspreid over het land is een enkele bui mogelijk, maar veruit de meeste plaatsen houden het droog. De wind is zwak en waait uit het zuiden tot zuidwesten.

Vanmiddag is het wisselend bewolkt en is wat lichte (mot)regen of een licht buitje mogelijk. De grootste kans daarop maakt het noorden en oosten. Veruit de meeste plaatsen houden het ook vanmiddag droog, maar als je op stap gaat dan kan je het best even de radar in de gaten houden. De temperatuur stijgt naar 19 graden in het noorden en naar 21 in het zuiden. In Zeeuws-Vlaanderen kan het 22 graden worden, maar op de Waddeneilanden wordt het maximaal 18 graden. Bij dit alles waait een zwakke tot matige geleidelijk naar west draaiende wind.

Vanavond is het droog met een afwisseling van wolkenvelden en brede opklaringen. Komende nacht komt op veel plaatsen (dichte) mist voor. Bij weinig wind koelt het af naar 10 tot 12 graden. In het noordoosten kan het afkoelen naar een graad of 8.

Morgenochtend is op veel plaatsen mist en lage bewolking een tijd lang hardnekkig. In het zuiden en zuidwesten, maar ook in het noordoosten breekt als eerste de zon weer door en in de loop van de ochtend schijnt op steeds meer plaatsen de zon.

Morgenmiddag verdwijnt de grijzigheid en is er een mix van wolkenvelden en geregeld zonneschijn. Het blijft droog en er waait een zwakke oostenwind. Het wordt op de meeste plaatsen 20 of 21 graden. In het noorden is het 19 en in het zuiden 22 graden. In Zeeuws-Vlaanderen kan het bijna 23 graden worden.

Morgenavond en in de nacht naar zondag is er een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Vooral in het noorden is kans op nevel en mist. De temperatuur daalt naar 10 tot 12 graden.

Zondag schijnt in de ochtend geregeld de zon. In de middag neemt vanuit het oosten de bewolking geleidelijk toe en in de zuidelijke helft is kans op wat licht gespetter. Veel plaatsen houden het droog. Met maxima van 18 graden in het noorden en 21 graden in het zuiden is het heerlijk weer. /bron: weeronline.nl

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS