Formule 1

Weerbericht Formule 1 in Brazilië - de weersverwachtingen voor de komende dagen in São Paulo

Uitgegeven door Ed Aldus • 12 november 2021 04:18

Dit weekeinde staat de Formule 1 Grand Prix van Brazilië in São Paulo op het programma. Speciaal voor RaceXpress.nl blikt professioneel weerman Ed Aldus vooruit op de weersverwachting van de komende dagen. São Paulo heeft een subtropisch klimaat waarbij de temperatuur het gehele jaar vrij gelijkmatig verdeeld is. Zo heeft de koudste maand juli een gemiddelde temperatuur van 15,8 graden en de warmste maand februari een temperatuur van 22,4 graden. De zomers verlopen kletsnat met maandelijks gemiddeld meer dan 200 mm aan neerslag en dat is dan samen gelijk de helft van de totale jaarsom. De gemiddelde maximumtemperatuur in november bedraagt 25,9 graden en de hoogste temperatuur ooit gemeten in november bedraagt 35,3 graden. In november schijnt de zon gemiddeld zo'n 163 uur.

Sao Paolo Brasil Formula One

Tijdens de eerste vrije training en de kwalificatie van de sprintrace op vrijdag is het bewolkt in São Paulo. Uit de bewolking zou soms wat lichte regen kunnen vallen, maar veel mag dat niet voorstellen. De maximumtemperatuur komt uit op een graad of 17. De zuidoosten wind waait matig, windkracht 4. Verder bestaat er kans op windvlagen tot 50 km/u.

Ook tijdens de tweede vrije training en de sprintrace op zaterdag is het overwegend bewolkt met soms een beetje zon. Het blijft droog en de maximumtemperatuur bedraagt 18 of 19 graden. Er waait een matige zuidoostenwind, windkracht 3 of 4.

Zondag wordt dan de Grand Prix van Brazilië verreden en het bijbehorend weerbeeld ziet er goed uit. Er zijn zonnige perioden afgewisseld door wolkenvelden en het blijft droog. De temperatuur komt hoger uit en bereikt in de loop van de middag een waarde van 23 graden. De matige wind waait uit het zuidoosten, windkracht 4. Bron: Weerman Ed Aldus

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS