Formule 1

Weerbericht F1: de vooruitzichten van de Formule 1 in Barcelona

Uitgegeven door Bart • 20 mei 2022 10:01 • Print artikel

Het Formule 1-seizoen gaat dit weekend verder met de zesde race van 2022. Voor de tweede keer dit seizoen rijden de coureurs in Europa. Na Imola staat nu Barcelona op het programma. Waar het weekend in Imola regenachtig verliep, zijn de vooruitzichten voor dit weekend een stuk gunstiger.

Max Verstappen


Als op vrijdag de vrije trainingen worden afgewerkt op het Circuit de Catalunya kunnen de coureurs veel zon verwachten. De regenkans is nagenoeg 0% en de zon schijnt zo'n 12 uur. De temperatuur kan oplopen tot zo'n 27 graden. De wind komt uit het zuiden, windkracht 3.

De zaterdag in Barcelona kent een vergelijkbaar beeld, al neemt de wind iets toe en is hij variabel van richting. De temperatuur ligt in de middag rond de 28 graden en de kans op neerslag is 0%.

Tijdens de race op zondag zal het weerbeeld niet anders zijn. Het kan met 29 graden nog een graadje warmer worden. De wind komt zondag uit het zuidwesten, windkracht 4.Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS