Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Weerbericht voor de 24 uur van Le Mans: zonnig begin, regen op zondag

Uitgegeven door Bart • 12 juni 2024 10:36

Deze week is het tijd voor de 24 uur van Le Mans. Vanaf vandaag al knalt het geweld los! Het spektakel op het Circuit de la Sarthe begint woensdag 12 juni 2024 met de trainingen en de kwalificatie. Donderdag volgen nog twee trainingen en de hyperpole. Vrijdag is de rijdersparade in downtown Le Mans, waarna op zaterdagmiddag de 24 uursrace zal losbarsten. We blikken vooruit met het weer in Le Mans voor de komende dagen.

24 uur van Le Mans


De eerste dag met actie in Le Mans wordt onder zonnige omstandigheden afgewerkt. De temperatuur komt op woensdag uit op zo'n 18 graden en de zon laat zich volop zien. Ook de kwalificatie zal onder droge omstandigheden afgewerkt kunnen worden.

Op donderdag staan er opnieuw drie sessies op het programma met twee trainingen en de hyperpole. In de middag wordt het zo'n 21 graden. De hyperpole tussen de acht snelste auto's vindt in de avond plaats. Het is dan afgekoeld naar 18 graden en de wolken nemen het over van de zon. De kans op neerslag is echter klein.

De start van de race zal waarschijnlijk onder zonnige omstandigheden gebeuren, maar naarmate de race vordert neemt de bewolking toe. In de nacht begint het te regenen en dat kan tot het einde van de race aanhouden. Het regent niet hard, maar het zorgt wel voor een natte baan.TIJDSCHEMA 24U van Le Mans

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS