Formule 1

Weer hetzelfde liedje, Valtteri Bottas snapt er niets van: "In de race had ik de snelheid gewoon niet"

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 25 oktober 2020 18:15 • Print artikel

Valtteri Bottas was toch wel teleurgesteld na zijn tweede plaats in de Grand Prix van Portugal op het circuit van Portimão. De Fin van Mercedes finishte als tweede op 25 seconden van zijn teamgenoot Lewis Hamilton. Bottas snapte zelf ook niet wat er aan de hand was tijdens de race.

Valtteri Bottas

"De eerste ronde was echt tricky, vooral toen het begon te spetteren", aldus Bottas in het interview met Martin Brundle. "Dat maakte het erg lastig. Ik was blij dat ik aan de leiding kon komen, maar daarna had ik gewoon de snelheid niet. Ik weet echt niet hoe dat kwam. Toen Lewis Hamilton achter me zat, probeerde ik te verdedigen, maar het had geen zin. Hij kwam zo snel dichtbij. Ik kon daar niets tegen beginnen."

Bottas was het niet met zijn team eens door naar de harde band te wisselen. "Ik wilde bij de pitstops langer doorrijden en dan wisselen naar softs. Dat hebben we uiteindelijk niet gedaan, maar ook dat had geen verschil gemaakt. De snelheid was er gewoon niet. Ik moet nu weer vooruit kijken naar de volgende race."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS